search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:04
MENU CLOSE

Εκλογές στην Τουρκία – Ογάν: Θα στηρίξω Ερντογάν στο δεύτερο γύρο (Video)

22.05.2023 17:52
onan- erdogan876- new

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να στηρίξει στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών ο Σινάν Ογάν, που συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων στον πρώτο γύρο.

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ογάν, υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς.

«Οι διαπραγματεύσεις μας διεξήχθησαν γύρω από τις ακόλουθες αρχές: καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή των προσφύγων και ενίσχυση των τουρκικών κρατικών θεσμών», είπε.

Τον 54χρονο Ογάν, που προέρχεται από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP, σύμμαχος του Ερντογάν), τον προσέγγισαν και τα δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα των υποψηφίων του δεύτερου γύρου των εκλογών, για να εξασφαλίσουν τη στήριξή του και τις 2,8 εκατομμύρια ψήφους που έλαβε.

«Ψαλίδισε» τις ελπίδες Κιλιτσντάρογλου για εκλογή

Η απόφαση του Σινάν Ογάν βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις όποιες φιλοδοξίες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν εξασφάλισε το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, το 45% των ψήφων.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων, προκηρύχθηκε δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα βρεθούν αντίπαλοι ο απερχόμενος πρόεδρος Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε επίσης:

Νέες έρευνες για την μικρή Μάντλιν, που εξαφανίστηκε το 2007- Τι υποψίες υπάρχουν

Nord Stream: Ουκρανικός «δάκτυλος» πίσω από το σαμποτάζ – Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για το μυστήριο στη Βαλτική

Πόσο κοστίζει το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:04