search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Ρώμη: Ένας νεκρός από φωτιά σε οχταώροφο κτίριο – Τουλάχιστον 17 τραυματίες (Photos/Videos)

02.06.2023 17:37
fotia romi ktirio- new

Κόλαση φωτιάς που προκλήθηκε μετά από έκρηξη σε οχταώροφο κτήριο στη Ρώμη, στην περιοχή Colli Aniene προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17 ακόμη ατόμων, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.50 το μεσημέρι (ώρας Ελλάδας) ήταν ορατή χιλιόμετρα μακριά στην ιταλική πρωτεύουσα και έφτασε μέχρι τον έβδομο όροφο του κτιρίου, στο οποίο διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης. 

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά -σύμφωνα με όσα έχουν μαθευτεί από πηγές των διασωστών-  ξεκίνησε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κάτω από το κτίριο. Οι φλόγες του αυτοκινήτου φαίνεται ότι προκάλεσαν την έκρηξη κάποιων κυλίνδρων ασετιλίνης που υπήρχαν στο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις επεκτεινόμενη στη σκαλωσιά και στο υπόλοιπο κτίριο. 

Στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ κάτοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο ακούγονταν να φωνάζουν «βγάλτε μας έξω, καιγόμαστε». 

Η σορός μιας γυναίκας ανασύρθηκε από το κλιμακοστάσιο, με τους πυροσβέστες να αναφέρουν πως, πιθανότατα, πέθανε από ασφυξία, την ώρα που προσπαθούσε να βγει έξω από το φλεγόμενο κτίριο.

Επτά άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι πέντε εξετάζονται από το ιατρικό προσωπικό.



Ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Sant’Eugenio και άλλοι στο νοσοκομείο Umberto Primo. «Από το δρόμο νόμιζα ότι άκουσα τουλάχιστον δύο εκρήξεις», λέει μια κοπέλα που βρισκόταν κοντά στο κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

Κάιρο: Τρομακτική αμμοθύελλα πλήττει την πόλη – Τουλάχιστον 4 νεκροί (Videos)

Ιταλία – Μέτρα κατά του υπερτουρισμού: Πλαφόν επισκεπτών στις παραλίες, προκρατήσεις για …μπάνιο και απαγόρευση πετσέτας

Ο Ερίκ Καντονά επιστρέφει! Η αναπάντεχη μουσική του καριέρα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09