search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:35
MENU CLOSE

Τέξας: Δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές (Video/Photo) 

12.06.2023 10:29
fishes new

To χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Τέξας, στις ΗΠΑ, είχε, κατά πάσα πιθανπότητα, σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες ψάρια.

Οσοι επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τις παραλίες του Τέξας βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Τα χιλιάδες νεκρά ψάρια κάθε μεγέθους και κάθε είδους είχαν ξεβραστεί στις ακτές ή επέπλεαν στο νερό.

Το παράξενο φαινόμενο ξεκίνησε την Παρασκευή και φαίνεται να συνδέεται, όπως έιπαμε, με το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο νερό, αποτέλεσμα ενός συνδυασμού περιβαλλοντικών παραγόντων – όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες – που δημιούργησαν την «τέλεια καταιγίδα».

Για δύο 24ωρα, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, τα νεκρά ψάρια συνέχισαν να ξεβράζονται στην ακτή, με το φαινόμενο να εξασθενεί σταδιακά την Κυριακή.

Οι Αρχές κάλεσαν τους λουόμενους να απέχουν από τις παραλίες το Σαββατοκύριακο λόγω των υψηλών επιπέδων βακτηρίων στο νερό και του κινδύνου τραυματισμού από τα αιχμηρά πτερύγια των ψαριών.

Σε δείγματα νερού από τη περιοχή που στάλθηκαν στο εργαστήριο διαπιστώθηκαν σχεδόν ανύπαρκτα επίπεδα οξυγόνου, ενώ δεν βρέθηκαν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο των ψαριών.

Τα συνεργεία στο Quintana Beach County Park, που βρίσκεται στο Quintana Island, μάζευαν ό,τι ψάρια μπορούσαν το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τη σελίδα του πάρκου στο Facebook. Η ανάρτηση προειδοποιούσε τους πιθανούς επισκέπτες να μην περιμένουν ότι τα ψάρια θα απομακρυνθούν εντελώς.

«Η σύστασή μας είναι να αποφύγετε εντελώς την παραλία μέχρι να τελειώσει αυτό το γεγονός», έγραφε η ανάρτηση, ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου συμβούλευαν να μην μπει κανείς στο νερό.

Διαβάστε επίσης

Τζορτζ Σόρος: Παραδίδει τα ηνία της αυτοκρατορίας του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανακτά χαμένα εδάφη

Σκωτία: Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:32