search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Στα τάρταρα και το 2023 η εμπιστοσύνη στα εγχώρια ΜΜΕ – Ουραγός η Ελλαδα ανάμεσα σε 46 χώρες

14.06.2023 18:57
efimerides

Αποκαλυπτική η φετινή έρευνα του Ινστιτούτου Ρόιτερς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τα ΜΜΕ παγκοσμίως, τις τάσεις, τους μετασχηματισμούς που σημειώθηκαν, ιδίως δε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Το επίπεδο εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης για την ενημέρωση που έχει από τα ΜΜΕ κατρακύλησε οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρσι.

Η Ελλάδα με ποσοστό 19% στην εμπιστοσύνη των πολιτών στα ΜΜΕ κατετάγη στην 46η- τελευταία- θέση στην ετήσια έρευνα/ έκθεση του ερευνητικού Ιντιστούτου Ρόιτερς για τη μελέτη της δημοσιογραφίας, το οποίο χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η έρευνα φέτος διενεργήθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο και αναπτύχθηκε σε συνολικά 46 χώρες στις πέντε ηπείρους.

Η δραματική υποχώρηση και το έντονο έλλειμα εμπιστοσύνης στις ειδήσεις «οφείλεται εν μέρει στην αδικαιολόγητη πολιτική και επιχειρηματική παρέμβαση στη δημοσιογραφία» τονίζεται στην ενότητα της έκθεσης του Ινστιτούτου που αφορά στην Ελλάδα και το μιντιακό οικοσύστημα της.

Επισημαίνεται δε, πως η πτώση αυτή αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό και σε επίπεδο οργανισμών Ενημέρωσης, ωστόσο «η εμπιστοσύνη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ αυξήθηκε κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες φέτος».

Το υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης εμφανίζει συνολικά ο περιφερειακός και τοπικός τύπος και ακολουθεί η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  Dikaiologitika.gr (51%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατέχουν οι ειδήσεις του Σκάι (36%).

Διαβάστε επίσης:

Διατηρήθηκε το status quo στην τηλεθέαση των καναλιών – Οριακή πρόκριση του Alpha

Open: Η Ιζαμπέλα Σασλόγλου αναλαμβάνει διευθύντρια προγράμματος του καναλιού

«Στα σύρματα»: Σουρεαλιστικές καταστάσεις στη νέα σειρά της ΕΡΤ – «Εμπλοκή» στην έναρξη γυρισμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:05