search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:14
MENU CLOSE

Έως και 30% ψηφίζει… κόμματα διαμαρτυρίας!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2286
15-06-2023
17.06.2023 06:59
ekloges

Αν ρίξουμε μια ματιά στο πακέτο των τριών δημοσκοπήσεων της Τρίτης 13 Ιουνίου (Pulse RC, Marc, Metron Analysis), θα διαπιστώσουμε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:

● Πρώτον, η ΝΔ εξασφαλίζει σε όλες άνετη αυτοδυναμία ακόμη και σε οκτακομματική Βουλή (Metron).

● Δεύτερον, η αυτοδυναμία της δεν απειλείται ακόμη και αν τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της πλησιάσουν αθροιστικά ακόμη και το 10% (σενάριο κατανομής αναποφάσιστων από την Pulse).

● Τρίτον, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μην συγκεντρώσουν το άθροισμα 31,5% που είχαν στις εκλογές του Μαΐου (και το είχε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές του 2019).

● Τέταρτον, η ψήφος σε μικρότερα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) που επενδύουν στη διαμαρτυρία και δεν είναι διατεθειμένα να συγκυβερνήσουν με κάποιο από τα τρία κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ενδέχεται να φτάσει από 26,5 (Pulse) έως και 29,7 (Metron).

Δηλαδή ο… μονοπολικός τρικομματισμός ενδέχεται να αθροίσει από 70,3% έως 73,5%. Ποσοστό δικομματισμού μοιρασμένο στα τρία λόγω διάσπασης και υποχώρησης της Κεντροαριστεράς / Αριστεράς.

Κρατήστε αυτούς τους αριθμούς, επειδή αναγγέλλουν ένα πολιτικό σκηνικό πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που ξέραμε. Αν φυσικά επιβεβαιωθούν το βράδυ της 25ης Ιουνίου…

Διαβάστε επίσης:

Μπογδάνος: Παρασκήνιο στην Ακροδεξιά – Οι συζητήσεις με Βελόπουλο για εκλογική συνεργασία 

ΠΑΣΟΚ: Η εμφάνιση του Χάρη Καστανίδη που «αγκάλιασε» το twitter

Ακρίτα για αναβολή του ντιμπέιτ: Πρόσχημα το τριήμερο πένθος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:14