search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Αναγνώσθηκε η διαθήκη του ενώπιον δύο μαρτύρων – Περιουσία 4 δισ. ευρώ θα μοιραστούν τα παιδιά του

05.07.2023 21:53
silvio-berlusconi_1206_1460-820_2_new

Η διαθήκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε στις 12 Ιουνίου, «άνοιξε» σήμερα στο Μιλάνο και το περιεχόμενό της αναγνώσθηκε ενώπιον δύο δικηγόρων.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, τα πέντε παιδιά του “Καβαλιέρε” γνωρίζουν όλα όσα αναφέρονται στην διαθήκη. Τα όσα όρισε ο Ιταλός μεγιστάνας, όμως, σχετικά με την κινητή και ακίνητη αυτή περιουσία, που περιλαμβάνει τρία τηλεοπτικά κανάλια, έναν εκδοτικό οίκο, μια εταιρία ασφαλειών και μια ποδοσφαιρική ομάδα, δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν από τα μέσα ενημέρωσης.

Το κύριο ερώτημα είναι αν η συνολική περιουσία, η αξία της οποίας εκτιμάται γύρω στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστεί σε ίσα ποσοστά ανάμεσα στα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι (απέκτησε δύο από τον πρώτο γάμο του και τα τρία μικρότερα από τον δεύτερο, με τη Βερόνικα Λάριο) και αν η οικονομική αυτοκρατορία του “μίστερ τιβί” θα παραμείνει ενωμένη ή αν ορισμένες εταιρίες πρόκειται να πουληθούν.

Στην περίπτωση επίσης που με το άνοιγμα της διαθήκης τα τρία μικρότερα παιδιά του Ιταλού μεγιστάνα βρεθούν σε μειονεκτική θέση, θα υπάρξουν σίγουρα σχολιαστές που θα το ερμηνεύσουν ως μια «εκδίκηση» του εκλιπόντα κατά της πρώην συζύγου και μητέρας τους, Βερόνικα Λάριο, η οποία δεν τον στήριξε και ζήτησε διαζύγιο την περίοδο της υπόθεσης «μπούνγκα μπούνγκα».

Υπάρχει, τέλος, και η καθαρά πολιτική παράμετρος, με το μέλλον του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια. Οι κληρονόμοι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσουν να το στηρίζουν με γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις ή θα προτιμήσουν να διακόψουν την πολιτική αυτή εμπειρία;

Διαβάστε επίσης:

Jimi Hendrix: Σε δημοπρασία μια από τις πρώτες κιθάρες του καλλιτέχνη

«Καζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση»

Κέβιν Κόστνερ: Τελεσίγραφο στην εν διαστάσει σύζυγό του να φύγει από το σπίτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:16