search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:39
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Αφετηρία για τη «μαχητική αντιπολίτευση» με απόδημους και ακτοπλοϊκά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2290
13/07/2023
14.07.2023 06:00
kke_perissos_1307_1460-820_new

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά στην προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΚΚΕ, το οποίο αρχίζει να δίνει στη δημοσιότητα τα βασικά του ψηφοδέλτια, αρχής γενομένης από τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιεί απόψε η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας (20.00, στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Αμφιθέατρο του 9,84 «Μ. Έβερτ»),με θέμα «Μαζί με τον λαό της Αθήνας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και θα παρουσιαστούν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθηναίων.

Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιεί τη Δευτέρα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στις 19.30 (Ακαδημίας 50 – Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»). Θα μιλήσειο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και θαπαρουσιαστούν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε ό,τι αφορά την κεντρική πολιτική επικαιρότητα, στις προγραμματικές δηλώσεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας διεμήνυσε πως απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει «με φόρα» θα βρει απέναντι τους εργαζόμενους, τον λαό και το κίνημα. Στις κόντρες που ξέσπασαν με το «καλημέρα» για την ψήφο των αποδήμων αλλά και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το ΚΚΕ προέβη σε έναν πρώτο σχολιασμό διά του Νίκου Καραθανασόπουλου. Σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιλεκτική ευαισθησία» όταν την ώρα που αίρει κάθε κριτήριο για τους απόδημους, την ίδια στιγμή στις πρόσφατες εκλογές δεν έδωσε το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο εργασίας τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «τυχοδιωκτική κίνηση», με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει σε κανένα κράτος η δυνατότητα ψήφου χωρίς κανένα κριτήριο για τους κατοίκους εξωτερικού, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι άλλο πράγμα οι συναισθηματικοί δεσμοί και άλλο η οικονομία, η κοινωνία. Όπως τόνισε, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ εκλογικό σώμα, που θα επηρεάζει το αποτέλεσμα, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη χώρα και δεν θα έχει καμία συνέπεια των πολιτικών επιλογών που κάνει. Προειδοποίησε, επιπρόσθετα, πως με βάση το δίκαιο του αίματος ακόμα και κάποιος που έχει έναν μακρινό πρόγονο ελληνικής καταγωγής θα μπορεί δυνητικά να εγγραφεί στους καταλόγους, χωρίς να έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Σχετικά με το τεράστιο κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 50%. Υπογράμμισε δε ότι σχεδόν όλες οι γραμμές έχουν βαφτιστεί άγονες και είναι επιδοτούμενες από το κράτος, ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατήγγειλε το καρτέλ που έχει διαμορφωθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς και το ότι, μολονότι ο τουρισμός είναι η «ατμομηχανή» της ανάπτυξης, υπάρχει εργασιακός Μεσαίωνας και είναι πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια να κάνει λίγες μέρες διακοπές.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθεση και ανανέωση το στίγμα της Έφης Αχτσιόγλου

Μητσοτάκης και Ερντογάν (ξανα)συμφώνησαν…

Οι περιβαλλοντικές συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09