search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:07
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Επιδιώκει να καταγραφεί η δυναμική του και στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2289
06-07-2023
07.07.2023 06:00
koytskoympas-new

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αρχίσει να στρέφεται σιγά σιγά το ΚΚΕ, κι ενώ αυτή τη στιγμή οι αποτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος στις Τοπικές Οργανώσεις συνεχίζονται.

Στον Περισσό έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και θεωρούν ότι η δυναμική που εκφράστηκε στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να αποτυπωθεί και στις εκλογές για τους δήμους και τις Περιφέρειες τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αθηναίων, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» επισημαίνει πως «μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, που παραμένει, εκφράζεται πλέον μια δυναμική ανόδου της πολιτικής επιρροής του κόμματος, η οποία δεν περιορίζεται στην εκλογική του επιρροή». Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, προσθέτει ότι «έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της ‘‘Λαϊκής Συσπείρωσης’’ πανελλαδικά, σε Περιφέρειες και δήμους».

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ απευθύνει «κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης» απέναντι «στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ». Μάλιστα το στέλεχος του Π.Γ. καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα».

Στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει διακηρύξει ότι ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση με το «καμία ανοχή, καμία αναμονή». Ο Περισσός θεωρεί ότι το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την εκτίμηση και προειδοποίησή του πως η επόμενη μέρα φέρνει καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, αρχής γενομένης από την Υγεία.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για «σύμπραξη» του Στρατού και της Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ, το γραφείο Τύπου σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής, δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος». Πρόκειται, σημειώνει, «για μέτρα που αντιστοιχούν στην πολιτική των περικοπών των λαϊκών αναγκών στην Υγεία, γιατί ‘‘στοιχίζουν’’ στο κράτος», για «φθηνές υπηρεσίες» οι οποίες «είναι πολύ πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο ασθενείς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Το «νέο κύμα» ζυγίζει την «καυτή πατάτα»

Τα τέσσερα συν ένα «αγκάθια» για την κυβέρνηση

Προγραμματικές δηλώσεις – Προς τα 840 ευρώ ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:04