search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:31
MENU CLOSE

Ford: Στροφή στα υβριδικά μοντέλα μετά τις μειωμένες πωλήσεις των ηλεκτρικών 

31.07.2023 17:21
Ford

Σε υβριδικά μοντέλα και μοντέλα plug in επενδύει η FordMotor μετά την πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 72 σεντς, ξεπερνώντας τα 54 σεντς που εκτιμούσαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Μάλιστα, η κερδοφορία ξεπέρασε τα 68 σεντς που είχε ανακοινώσει η εταιρεία την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο αλλά και τα 63 σεντς που είχε ανακοινώσει το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, η Model e, βραχίονας ηλεκτρικών οχημάτων της Ford, στον οποίο είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια, κατέγραψε ζημιά 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η πτώση αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, που προέβλεπαν ζημία 871,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πωλήσεις EV της μειώθηκαν στο τρίμηνο, την στιγμή που η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν και το Μεξικό.

Αντιθέτως, τα υβριδικά αυτοκίνητα της εταιρείας φάνηκαν να «κερδίζουν» τους καταναλωτές.

«Ειλικρινά, μας εξέπληξε η δημοτικότητα των υβριδικών F-150», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Jim Farley, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών της Ford για το δεύτερο τρίμηνο, συμπληρώνοντας πως  «περισσότερο από το 10% των πελατών F-150 επιλέγουν το υβριδικό μοντέλο». 

Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει καινούρια υβριδικά μοντέλα αυτοκινήτων, χωρίς όμως να παραγκωνίζει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπου άλλωστε επενδύει όλος ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αντιστρέψει απώλειες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων και να επιτύχει απόδοση 8% στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, προ τόκων και φόρων, μέχρι το τέλος του 2026, όταν σχεδιάζει να παράγει 2 εκατομμύρια EV ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Το Bloomberg αποκαλύπτει πώς θα είναι το iPhone 15 – Mεγαλύτερη οθόνη, ταχύτητα και… τιτάνιο! 

Coca Cola: Βάζει τέλος στις ανατιμήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Θεόνη: Στρατηγικές επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και κέντρο logistics μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48