search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Νέα τουρκική NAVTEX – Για γεωτρήσεις βγαίνει το Αμπντουλχαμίντ Χαν

10.08.2023 19:22
Abdulhamid Han

Στην έκδοση Navtex προχώρησε η Τουρκία με στόχο τον πλου του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν, προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Το Αμπντουλχαμίντ Χαν βρίσκεται επί του παρόντος στο αγκυροβόλιο του Τάσουτζου στα ανοικτά της Σελεύκειας, στη νότια Τουρκία, ενώ πορεία προς το πλωτό γεωτρύπανο έχει το πλοίο υποστήριξης Aybuke.

Στο ίδιο λιμάνι βρίσκεται και το Kutsi Ilhan, επίσης σκάφος υποστήριξης του Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Τη νέα αποστολή στη Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

«Στην πρώτη επέτειο από την ένταξή του στο στόλο μας για έρευνα και παραγωγή, το γεωτρύπανο Abdulhamid Han ξεκινά τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τέτοια εποχή, σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται σε αδιαμφισβήτητη τουρκική ΑΟΖ, 20 μίλια από τις νότιες ακτές της χώρας, ξεκινούσε τις εργασίες του το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο.

Το σημείο μάλιστα των γεωτρήσεων υπέδειξε / ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, στο πλαίσιο της φιέστας που οργάνωσε και μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ικανοποιώντας και τις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες του Τούρκου Προέδρου.

«Οι έρευνες και γεωτρήσεις που κάνουμε στην ανατολική Μεσόγειο είναι σε περιοχές δικής μας κυριαρχίας. Δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν», είχε τονίσει.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Πυρά δέχθηκε το όχημα που επέβαινε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας

Ισημερινός: Η συμμορία Los Lobos ευθύνεται για τη δολοφονία Βιγιαβισένσιο

Φωτιές στη Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες – «Στάχτη» η ιστορική πόλη Λαχέινα (Videos/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:48