search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:19
MENU CLOSE

Παρέμβαση της Λευκωσίας στη Ρωσία για το προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

10.08.2023 17:48
kipros katexomena 77- new

Τη δημιουργία προξενικού γραφείου της Ρωσίας στα Κατεχόμενα προσπαθεί να αποτρέψει η Κύπρος, βάζοντας στο τραπέζι σχετική αντιπρόταση προς τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει έτοιμο να διευκολύνει με παροχή προξενικής αρωγής σε Ρώσους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία δήλωσε πως η Μόσχα πρόκειται να ξεκινήσει «πολύ σύντομα» την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει ότι έχει εις γνώση του τα δημοσιεύματα τα οποία αφορούν ενδεχόμενη ρωσική παρουσία, υπό την μορφή προσωρινών διευθετήσεων, για διευκόλυνση προξενικής αρωγής σε Ρώσους υπηκόους που διαμένουν παράνομα στα κατεχόμενα, σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.

Και σημειώνει ότι είχε επαφές με τη Μόσχα για τη διερεύνηση τρόπων να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο, με τρόπο που να συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα.

Η ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ

«Εντός αυτού του πλαισίου, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης τη σημερινή διευκρινιστική ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία. Υπό το φως των ανωτέρω, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετική διερεύνηση στη Λευκωσία, αλλά και σε επίπεδο πρεσβείας μας στη Μόσχα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρισκόταν και βρίσκεται σε διαβούλευση με τη Ρωσική Ομοσπονδία προς εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης αυτού του ενδεχομένου, κατά τρόπο που να συνάδει με τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Πανδαιμόνιο στην Όξφορντ Στριτ μετά από κάλεσμα μέσω TikTok για λεηλασία καταστήματος – Επεισόδια και συλλήψεις

Ισημερινός: Η συμμορία Los Lobos ευθύνεται για τη δολοφονία Βιγιαβισένσιο

Φωτιές στη Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες – «Στάχτη» η ιστορική πόλη Λαχέινα (Videos/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:16