search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες αιχμές Οικονόμου για την ΕΛ.ΑΣ. – Προαναγγέλλει απομάκρυνση κι άλλων αξιωματικών (video)

17.08.2023 09:43
elas_new

Στην παραδοχή ότι στην τραγική υπόθεση με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξαν πληροφορίες, τις οποίες δεν διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, προαναγγέλλοντας ότι θα απομακρυνθούν κι άλλοι αξιωματικοί του Σώματος, αλλά μετά την ΕΔΕ που διενεργείται αυτές τις μέρες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, «τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε» και συμπλήρωσε ότι οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών. «Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ.: της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» είπε και αναγνώρισε ότι «στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία».

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο και σημείωσε ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

«Το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών υποστήριξε ότι απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονος προβληματισμός και μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε Μέγαρο Μαξίμου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. για το εάν θα πρέπει να γίνουν έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία μετά την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η απροθυμία ωστόσο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών να εξεταστεί θέμα παραμονή του αρχηγού της ΕΛΑΣ Λάζαρου Μαυρόπουλου στη θέση του ή να απομακρυνθεί κι αυτός, πάγωσε μία τέτοια κίνηση – τουλάχιστον προς το παρόν.  

Αν και το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου δείχνουν ότι μάλλον θα η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και τότε, ανάλογα με το πολιτικό κλίμα, που θα έχει διαμορφωθεί, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Οι τακτικές κρίσεις είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2024.

Διαβάστε επίσης:

Η κούρσα της διαδοχής και ο «θερμός» Αύγουστος του ΣΥΡΙΖΑ

Τον ανήφορο ο πληθωρισμός

Σοκάρουν ξανά οι τεράστιες αυξήσεις στα τρόφιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:39