search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:32
MENU CLOSE

Τι «ψάχνει» ο Ζελένσκι στην Αθήνα

21.08.2023 17:57
zelenski-new

Η αφορμή για να έρθει ο πρόεδρος  της Ουκρανίας στην Αθήνα, δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση που οργάνωσε την άτυπη Σύνοδο των Βαλκανικών χωρών.

Σ αυτήν την άτυπη σύνοδο παραβρίσκονται οι ηγέτες όλων των βαλκανικών χωρών (πλην της Αλβανίας) και το αντικείμενό της είναι η επισκόπηση της «εικοσαετούς» πορείας των χωρών των δυτικών Βαλκανίων προς την ΕΕ.

Εκ πρώτης όψεως η παρουσία του Ζελένσκι στην εν λόγω άτυπη Σύνοδο φαίνεται παράταιρη. Η εικόνα, ωστόσο ξεκαθαρίζει αν ληφθούν υπόψη τα εξής:

·       Ο Ζελένσκι έφτασε στην Αθήνα μετά τις επαφές που είχε σήμερα στην Κοπεγχάγη και νωρίτερα στην Ολλανδία όπου απέσπασε «δωρεά» μερικές δεκάδες μαχητικών F-16.

·       H Γερμανία ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες μέρες την ετήσια ενίσχυση της Ουκρανίας με 5 δις ευρώ.

·       Οι  χώρες των Βαλκανίων είναι εξαρτήματα του αμερικανοΝΑΤΟϊκού συμπλέγματος άλλες ως πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ, άλλες ως προτεκτοράτα.

Καθώς η περιβόητη αντεπίθεση των Ουκρανών δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, οι σπόνσορες του πολέμου κατά της Ρωσίας με αντιπρόσωπους τους Ουκρανούς επιχειρούν να εξασφαλίσουν την πάγια ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην  συντήρηση ενός μακροχρόνιου πολέμου.

Ήδη πολλές από τις βαλκανικές χώρες –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- ξεστοκάρουν οπλισμό ο οποίος προωθείται στην Ουκρανία.  Ταυτόχρονα, ο οπλισμός που προσφέρεται από αυτές τις χώρες στην Ουκρανία αντικαθίσταται με νέες παραγγελίες στις αμερικανικές, κατά κύριο λόγο, βιομηχανίες.

Εκτός, λοιπόν, από  τα ωραία λόγια που θα ακουστούν κατά τις συναντήσεις του Ζελένσκι με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, καθώς και κατά το δείπνο των ηγετών, μέγιστο ενδιαφέρον έχουν και οι συμφωνίες και δεσμεύσεις που θα αναληφθούν για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

Κάτι, βέβαια, που θα το μάθουμε και θα το αντιληφθούμε  κάποιες μέρες αργότερα…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εντείνουν τις περιοδείες τους Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας

Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό στον Μητσοτάκη για τη δολοφονία Κατσουρή – Σε επικοινωνία για την προσωρινή κράτηση των Κροατών

Ξυδάκης: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει σκοτεινή ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06