search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Τζουμάκας για Κασσελάκη: Είναι έκφραση παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής (video)

01.09.2023 14:09
stefanos_tzoumakas_new

«Έκφραση του εκφυλισμού και της παρακμής της πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε ο Στέφανος Τζουμάκας την υποψηφιότητα Κασσελάκη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

«Τι σχέση έχει αυτό με το δημόσιο βίο;» ανέφερε και πρόσθεσε πως «αυτά είναι προσωπικές δημόσιες σχέσεις, πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα να έχουν το λόγο;». Στην παρατήρηση ότι έχει μαζέψει τις υπογραφές που χρειάζονται απάντησε «βεβαίως, διότι στα μεγάλα κόμματα υπάρχουν ομάδες, αυτά είναι παραμάγαζα, είναι τα απόνερα της πολιτικής».

Έφερε ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι όταν μετεξελίχθηκε σε κόμμα μετά τη χούντα είχε 7 ομάδες «φράξιες τις λέγαμε τότε», επομένως δεν είχε ιδεολογική ενότητα, είχε όμως πολιτική ενότητα. «Έκανε μια πολιτική που εκκαθάρισε το παρελθόν από τη δικτατορία του Μεταξά το ’36 μέχρι το 85, μετά δεν είχε να πει τίποτα, έκλεισε τον κύκλο του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, «προέκυψε από μια άλλη κρίση, έχει 5 ομάδες δεν μπορεί να έχει ιδεολογική ενότητα, αλλά έχουμε κάνει προσπάθειες να έχουμε πολιτική ενότητα. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία παρεμβαίνουν διάφοροι παραγονταραίοι, διάφοροι δημοσιοσχεσίτες, διάφοροι που τους σπρώχνουν εταιρείες. Και υποψήφιοι». «Έχουν αυτά σχέση με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες;» διερωτήθηκε.

Σημείωσε ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει σόου ενώ οι πολίτες έχουν ένα σωρό προβλήματα, «7 στους 10 νέους δεν έχουν στέγη, πάνω από το 10% είναι η ανεργία, η χώρα παράγει 25% κι έχει 70% υπηρεσίες, σε παρακμή, είναι τελευταία στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην ΕΕ, είναι η τελευταία στις τεχνολογίες, έχει ΑΕΠ του 2009, η μόνη στο δυτικό ημισφαίριο». 

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων τότε γιατί δημιουργήθηκε αυτό το φαινόμενο απάντησε ότι είναι κατασκευασμένο από τα ΜΜΕ, ενώ στην παρατήρηση ότι ο ίδιος τα μέσα ενημέρωσης «τα βρίζει» αντέδρασε «γιατί όχι; Έτσι αλλάζει την ατζέντα. Έχουμε ένα σόου, αλλαγή ατζέντας και όχι συζήτηση για την πολιτική κατεύθυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν αποκλείεται αυτό το πρόσωπο να καταγράψει ένα σημαντικό ποσοστό ή ακόμα και να «πάρει την κούρσα» απάντησε ότι αυτό δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη κι επανέλαβε «όλο αυτό το σόου έχει σχέση με το να αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιο δρόμο πολιτικά πρέπει να πάμε».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Εκδήλωση για την κλιματική κρίση και συναυλία με τους Παπαδόπουλο, Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα

Μητσοτάκης: Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες – Στη Βουλή είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης (video)

Corriere della Sera για Μητσοτάκη – Μελόνι: Έχουν τους ίδιους στόχους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:15