search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:48
MENU CLOSE

Παύλος Φύσσας: Πλήθος κόσμου στην πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του – Το «προσκύνημα» της Μάγδας Φύσσα (Photos)

18.09.2023 18:13
magda fyssa 665- new

Πορεία στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς πραγματοποίησαν συγγενείς, φίλοι και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

Της πορείας προηγήθηκε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.

Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία, κανείς δεν ξεχνάει τον Παύλο Φύσσα και αρκετός κόσμος έχει πάει στο σημείο, για να αφήσει ένα λουλούδι.

Πιστή στο ετήσιο προσκύνημά της και η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, η οποία απότισε φόρο τιμής στο μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη του γιου της, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, το 2020.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο δρόμος όπου ο καταδικασθείς για τη δολοφονία, Γιώργος Ρουπακιάς, σκότωσε τον καλλιτέχνη, έχει πάρει το όνομα του και πλέον λέγεται λεωφόρος Παύλου Φύσσα.

Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η αστυνομία, λόγω της συγκέντρωσης στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό «Κορυδαλλός» μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, ενώ πριν από λίγο άνοξε ο σταθμός «Μανιάτικα».

Αυτό που διευκρινίστηκε είναι πως οι συρμοί θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, χωρίς όμως να κάνουν στάση στους συγκεκριμένους σταθμούς.

10 προσαγωγές και μία σύλληψη

Μικροεπεισόδια ξέσπασαν αμέσως μετά την πορεία για την επέτειο 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων μία μετατράπηκε σε σύλληψη

Διαβάστε επίσης:

Έγινε «ρινγκ» το Άγιον Όρος: Παραμένει κρατούμενος ο μποξέρ… μοναχός – Ήπιαν 2 μπουκάλια κρασί και έπαιξαν ξύλο για «δογματικό» ζήτημα

Λιβύη: Οι δύο γυναίκες στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο

Πόρος: Η ΕΥΠ ανακρίνει τους Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Πώς έγιναν αντιληπτοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:48