search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:39
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή (videos)

26.09.2023 13:00
adonis_georgiadis_new

Σίγουρος ότι οι αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, θα έχουν θετική αντιμετώπιση από τους εργαζόμενους, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά «φιλεργατικό», απορρίπτοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι καταργείται το 8ωρο.

«Λέτε να είχα καταργήσει το 8ωρο και η Ελλάδα να ήταν όπως τώρα; Αν πραγματικά καταργούσα το 8ωρο και είχαν κατεβεί σε διαδήλωση 8-10.000 εργαζόμενοι, θα είχαμε πραγματικά πρόβλημα ως κοινωνία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/9) στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η θεσμοθέτηση της κυριακάτικης εργασίας σε κλάδους βιομηχανίας «θα προσθέσει στους εργαζόμενους +115% του ημερομισθίου τους».

«Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη».

Μάλιστα, για να ενισχύσει το επιχείρημά του, τόνισε ότι αυτό είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία.

«Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις τριετίες, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το μέτρο δε γινόταν να έχει αναδρομική ισχύ καθώς οι εργοδότες δεν μπορούν να αντέξουν το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος

«Ταλαντούχος ο Κασσελάκης»

Τέλος για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η «ΝΔ δεν υποτιμά κανένα πολιτικό αντίπαλο και ούτε τον Κασσελάκη».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ταλαντούχο» με καλή επικοινωνιακή ομάδα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η εκλογή του έχει δημιουργήσει πολλές απορίες όπως για παράδειγμα εάν έχει εκλεχθεί ο Κασσελάκης ή όλη η οικογένεια».

Διαβάστε επίσης:

Αυγέρη για Φίλη: «Αριστερά είναι να σέβεσαι τη δημοκρατική απόφαση» – «Καρφί» για Κατρούγκαλο, απάντηση και σε Καλπάκη (video)

Κασσελάκης: Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Φάμελος

Ραγκούσης και Καλπάκης για τις πρώτες αλλαγές προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τις μάθαμε από τα ΜΜΕ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:39