search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:07
MENU CLOSE

Αυτή είναι η ιδανική εποχή για να ταξιδέψει κάποιος στην Ευρώπη – Οι προτάσεις του CNN (photos/videos)

28.09.2023 12:35
europe_travel_2809_1920-1080_new

Ήταν το καλοκαίρι που όλοι ήθελαν να επισκεφτούν την Ευρώπη. Το φθινόπωρο το ενδιαφέρον συνήθως μειώνεται. Κι όμως, αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψει κάποιος στη Γηραιά Ήπειρο, επιμένει το CNN.

Οι πόλεις που εξακολουθούν να έχουν πολλές κρατήσεις το φθινόπωρο είναι το Παρίσι, το Λονδίνο και η Φλωρεντία, σύμφωνα με το δίκτυο πολυτελών ταξιδιών Virtuoso, αλλά υπάρχουν πολλοί προορισμοί που προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες. «Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς την Ευρώπη γιατί η εποχή καλύπτει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων», διαβεβαιώνει η Μίνα Άγκνος, πρόεδρος της εταιρίας πολυτελών ταξιδιών Travelive.

Οι θάλασσες εξακολουθούν να είναι ζεστές για όσους θέλουν να συνεχίσουν τα μπάνια σε κλασικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ με αφορμή την εποχή της σοδειάς (από το κυνήγι τρούφας στην Κροατία, μέχρι το λιομάζωμα στην Ελλάδα), η γνωριμία με τα κρασιά της Σικελίας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, λέει η Μίνα Άγκνος και -το κυριότερο- μέρη που το καλοκαίρι βουλιάζουν από τουρίστες, το φθινόπωρο είναι πιο φιλικά – όπως η Τενερίφη, η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να δει αλλιώς την Ευρώπη, το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή και το CNN παρουσιάζει κάποιες προτάσεις:

Πορτογαλία, Αλεντέζου

Η κοιλάδα Ντούρο, που είναι γνωστή για τα αμπέλια από τα οποία παράγεται το περίφημο κρασί πόρτο, είναι ένας προφανής προορισμός αυτή την εποχή. Αλλά στην καρδιά της Πορτογαλίας υπάρχει και η επαρχία Αλεντέζου, με τις ρωμαϊκές αρχαιότητες στην περιφερειακή πρωτεύουσα Έβορα και τις διαδρομές στην ήρεμη εξοχή με τα ελαιόδεντρα.

Επιπλέον, «η ακτή στον Ατλαντικό, προσφέρει μίλια παρθένων παραλιών και είναι δημοφιλής για σέρφινγκ, καθώς έχει τον καλύτερο κυματισμό», προσθέτει ο Σέρζιο Ντουάρτε, γενικός διευθυντής ξενοδοχειακής μονάδας που οργανώνει βόλτες με αερόστατο και πικ-νικ στην φύση.

Ιταλία, Δολομίτες

Στη διάρκεια του φθινοπώρου, οι Δολομίτες, ένα ορεινό σύμπλεγμα στην βόρεια Ιταλία, γίνεται ροζ όταν δύει ο ήλιος και αυτός είναι ένας λόγος για να επισκεφτείς την περιοχή. Η περιοχή Βαλ Γκαρντένα προσφέρει απλόχερα απολαύσεις για όλες τις αισθήσεις – είτε για όσους κάνουν ορεινές πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Πουέζ-Όντλε που είναι περιοχή προστατευόμενη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, είτε για εκείνους που προτιμούν να ανακαλύψουν την τοπική κουζίνα στην περιοχή Λαντίν, όπου γίνεται το φεστιβάλ γαστρονομίας Culinarium Urtijei.

Ρουμανία, Τρανσυλβανία

Το να περάσεις τις μέρες του Halloween στο Κάστρο του Δράκουλα είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείς την Ρουμανία το φθινόπωρο, και μπορείς να το συνδυάσεις με μία επίσκεψη στο πάρκο για την προστασία της αρκούδας, στο Μπράσοφ, ή συμμετέχοντας στη γιορτή των κτηνοτρόφων, που καλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα τυριά της καινούριας σοδιάς.

Επίσης πολλά χωριά αυτή την εποχή τηρούν τις παραδόσεις και γιορτάζουν την συγκομιδή της γεωργικής παραγωγής με διάφορα φεστιβάλ – για τα μήλα, τα ροδάκινα, τις κολοκύθες και τα σταφύλια.  Ξεχωριστή θέση έχει το φεστιβάλ κάστανου, που γίνεται τον Οκτώβριο στο χωριό Μόσνα.

Ισπανία, Μαγιόρκα

Οι ντόπιοι στη Μαγιόρκα λένε ότι αν κάποιος θέλει να χαρεί την περιοχή πρέεπι να την επισκεφτεί τον Οκτώβριο. Τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου και αποφεύγεις την υπερβολική καλοκαιρινή ζέστη, οι θάλασσες είναι θαυμάσιες για κολύμπι και υπάρχουν πολλές προτάσεις για πεζοπορικές διαδρομές, επισκέψεις σε κάστρα και φάρους, αλλά και εκδρομές με ποδήλατα.

Ελλάδα, Θεσσαλονίκη

Το CNN προτείνει την Θεσσαλονίκη ως φθινοπωρινό προορισμό στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι είναι διάσημη για τις γαστρονομικές προτάσεις. Αν και οι περισσότεροι την προσπερνούν προτιμώντας τα νησιά του Αιγαίου, η Θεσσαλονίκη προτείνεται ως «μία σπουδαία πόλη, με μεγάλη εβραϊκή ιστορία», όπως γράφει το CNN, σημειώνοντας ότι πολύ κοντά βρίσκεται η οροσειρά του Ολύμπου, που είναι μια πρόκληση για τους ορειβάτες.

Μάλτα

Το καλοκαίρι η Μάλτα βουλιάζει από τουρίστες και έχει υψηλές θερμοκρασίες. Γι αυτό ακριβώς η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείς είναι το φθινόπωρο. Το αρχιπέλαγος της Μάλτας είναι παράδεισος για αυτοδύτες, που μπορούν να εξερευνήσουν τα ναυάγια από την εποχή του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την Μπλε Σπηλιά, έναν υποθαλάσσιο βραχώδη σχηματισμό σε σχήμα σήραγγας που οδηγεί σε μία καταπληκτικής ομορφιάς σπηλιά.

Η πρωτεύουσα Βαλέτα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τις προστατευόμενες περιοχές και στις αρχές Οκτωβρίου φιλοξενεί το φεστιβάλ Notte Bianca, όταν στη διάρκεια της νύχτας τα μουσεία και τα παλάτια της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες και οργανώσεις εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Γερμανία, Μπάντεν-Μπάντεν

Η Γερμανία έχει αναμφίβολα πολλούς προορισμούς με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Μπάντεν-Μπάντεν, που ήταν κάποτε ο παράδεισος για τους γαλαζοαίματους, τους πολιτικούς και τους διανοούμενους της Μπελ Εποκ. Είναι η καλύτερη εποχή για να θαυμάσεις την Κοιλάδα του Ρήνου και τον Μέλανα Δρυμό, που αλλάζουν χρώματα, συμμετέχοντας σε πεζοπορικές εκδρομές. Και για όσους αισθανθούν την ανάγκη αναζωογόνησης μετά από τέτοιες δραστηριότητες, το Μπάντεν Μπάντεν έχει την απάντηση, αφού είναι μία φημισμένη λουτρόπολη από την αρχαιότητα.

Photos: wikipedia – AP

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Σοκάρουν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς – Νέο ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες

90χρονος βελονιστής επιτέθηκε σεξουαλικά σε 28χρονη αφού της προκάλεσε «μερική παράλυση»

ΗΠΑ: Με μόλις δύο δολάρια κέρδισε 1,6 δισεκατομμύρια! – Άγνωστη η ταυτότητα του υπερτυχερού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:07