search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:06
MENU CLOSE

Βρετανία: Κεραυνός προκάλεσε σοκαριστική έκρηξη σε εργοστάσιο στην Οξφόρδη (Video)

03.10.2023 08:34
oxford new

Έμοιαζε με μανιτάρι από πυρηνική έκρηξη. Οι εικόνες ήταν απόκοσμες. Η αναταραχή στην πόλη της Οξφόρδης ήταν μεγάλη.

Το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου κεραυνός προκάλεσε τεράστια έκρηξη αερίου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων τροφίμων στο Οξφορντσάιρ.

Σύμφωνα με τις αρχές ο κεραυνός χτύπησε φορτηγό που μετέφερε οργανικά απόβλητα και προκάλεσε μια έκρηξη που φώτισε τον ουρανό με πορτοκαλοκίτρινο χρώμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 19:20 (τοπική ώρα), όταν καταιγίδα έπληξε την περιοχή.

Το φορτηγό ανήκε στην «Severn Trent Green Power», μια εταιρεία παραγωγής καθαρής ενέργειας, και βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Κένσινγκτον.

Ανάφλεξη του βιοαερίου

Ο κεραυνός προκάλεσε την ανάφλεξη του βιοαερίου μέσα στη δεξαμενή του χωνευτηρίου και τη δημιουργία μιας τεράστιας έκλαμψης.

Η έκρηξη ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά και καταγράφηκε από αρκετούς μάρτυρες που μοιράστηκαν τα βίντεό τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ορισμένοι χρήστες σχολίασαν ότι είχαν δει έναν πορτοκαλί κεραυνό και στη συνέχεια άκουσαν την έκρηξη. Άλλοι εξέφρασαν το σοκ και την ανησυχία τους για αυτό που συνέβη.

Έξι πυροσβεστικά οχήματα, 40 πυροσβέστες, αστυνομία και τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα έσπευσαν στο εργοστάσιο, το οποίο επεξεργάζεται τα απόβλητα τροφίμων που μετατρέπονται σε βιοαέριο.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα»

«Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάστηκαν για την ασφάλιση του σημείου και τον έλεγχο της φωτιάς, ενώ και η αστυνομία του Τάμεση επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές και ότι επρόκειτο για ατύχημα που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η Severn Trent Green Power είπε ότι μπορούσαν «να επιβεβαιώσουν ότι γύρω στο 19:20 το απόγευμα της Δευτέρας, μια δεξαμενή χωνευτηρίου στις εγκαταστάσεις στο Cassington AD κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire, χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα το βιοαέριο μέσα σε αυτή τη δεξαμενή να αναφλεγεί».

Και διακοπές ρεύματος

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αγγλίας είχε εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες στην Οξφόρδη εκείνο το απόγευμα, προειδοποιώντας για πιθανές πλημμύρες, χαλάζι και κεραυνούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κεραυνός μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες έως και 30.000 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που τον καθιστά ικανό να προκαλέσει πυρκαγιές και εκρήξεις.

Οι κάτοικοι ανέφεραν διακοπές ρεύματος στα Witney, Burford, Chipping Norton και Milton-under-Wychwood, ωστόσο όπως ανέφεραν οι αρχές δεν οφείλονταν στον κεραυνό και την έκρηξή αλλά στην κακοκαιρία.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ σπεύδει να καλύψει το κενό που αφήνουν οι ΗΠΑ σε όπλα και χρηματοδότηση

Εισαγγελείς για Τραμπ: Κέρδισε 1 δισ. δολάρια παρουσιάζοντας ψευδή οικονομικά στοιχεία σε τράπεζες

Μυστηριώδη αντικείμενα στο μέγεθος του Δία κινούνται σε ζεύγη στο νεφέλωμα του Ωρίωνα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42