search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:36
MENU CLOSE

Μπάιντεν: «Ακλόνητη και δεδομένη η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ»

07.10.2023 22:28
BIDEN

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε σύντομες δηλώσεις του που έκανε σήμερα από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι ακλόνητη και δεδομένη.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα η Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε το Ισραήλ», δήλωσε ο Μπάιντεν έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τελεία και παύλα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Νωρίτερα τόσο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όσο και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσαν πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς και στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ισραηλινές ζωές που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις»ανέφερε ο Μπλίνκεν σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους ισραηλινούς εταίρους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Άμυνας θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προστατεύσει τους αμάχους από την βία χωρίς διάκριση και την τρομοκρατία», τόνισε ο Όστιν από την πλευρά του.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Αφγανιστάν: 120 νεκροί και περισσότεροι από 1000 τραυματίες

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων

Ισραήλ: Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης προτείνει η αντιπολίτευση – «Χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04