search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:15
MENU CLOSE

Οργισμένο διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα πάρουμε εκδίκηση – Ο πόλεμος θα έχει διάρκεια»

07.10.2023 22:40
NETANIAXOU

Την υπόσχεση ότι το Ισραήλ θα νικήσει τη Χαμάς έδωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες της χώρας του σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ο πόλεμος θα πάρει χρόνο».

Πιο αναλυτικά, σε ένα σύντομης διάρκειας τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο».

Και πρόσθεσε: «Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ. Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολος, μέρες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας».

Όπως διαβεβαίωσε ο Νετανιάχου, «αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί στο Ισραήλ και θα φροντίσω να μην συμβεί ποτέ ξανά. Ολόκληρη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτήν την απόφαση. Ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλες τις δυνάμεις του για να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες της Χαμάς. Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που επέφεραν στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του», συνέχισε.

Χαρακτηρίζοντας, τέλος, τη Γάζα ως την «πόλη του κακού», ο Νετανιάχου διαμήνυσε: «Όλα αυτά τα μέρη που κρύβεται η Χαμάς θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια. Λέω στους κατοίκους της Γάζας: “φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλη μας τη δύναμη».

Κάλεσμα προς αντιπολίτευση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς, να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ είχε προτείνει, προηγουμένως, στον Μπενιαμίν Νετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ. «Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρότεινε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρόπερίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

«Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λάπιντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.

Ο Νετανιάχου, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λικούντ, είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής της πιο δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Ακλόνητη και δεδομένη η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ»

Σεισμός στο Αφγανιστάν: 120 νεκροί και περισσότεροι από 1000 τραυματίες

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04