search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:19
MENU CLOSE

Στην «κούρσα» για την Κωτσόβολος και η ΔΕΗ – Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είναι ήδη ο Όμιλος Quest

10.10.2023 10:47
dei_kotsovolos_new

Δεύτερος «μνηστήρας» από την Ελλάδα για την αλυσίδα Κωτσόβολος είναι η ΔΕΗ, μετά τον Όμιλο Quest.

Υπενθυμίζεται ότι στη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών έχει μπει εδώ και καιρό «πωλητήριο» από τον Όμιλο Currys.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στο διαγωνισμό για την απόκτηση της Κωτσόβολος και θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή.

Προς το παρόν η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχει περάσει και ο όμιλος Quest κι έτσι είναι μέχρι στιγμής δύο οι επίσημα ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα, ενώ έχουν υπάρξει φήμες ότι στον διαγωνισμό συμμετέχουν και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού λιανεμπορίου που ανήκουν στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

“Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή”, αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη για την απόκτηση του Κωτσόβολου συνεχίζεται με παρουσία δύο τουλάχιστον εταιρειών από την Ελλάδα, της ΔΕΗ και του Ομίλου Quest, που επιβεβαίωσε ότι έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς στόχος της Currys αλλά και της εδώ διοίκησης της Κωτσόβολος είναι να μην υπάρχει χρονοτριβή η οποία λειτουργεί εις βάρος κυρίως της επιχείρησης λιανικής.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός είναι ιδιωτικός και δεν έχει σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στους δημόσιους διαγωνισμούς. H Currys έχει συγκεντρώσει τις προσφορές και τις αξιολογεί ενώ διαπραγματεύεται με όσους έχουν κάνει καλύτερη προσφορά για ακόμη υψηλότερο τίμημα ή βελτίωση του μοντέλου της προσφοράς, π.χ. χρονική διάρκεια εξόφλησης του τμήματος, πληρωμή σε δόσεις κ.ο.κ..

Για το κόστος εξαγοράς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη. Όμως, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, με βάση την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Κωτσόβολος μπορεί να φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Φ. Καραβίας: Ορόσημο για το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τη Eurobank

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Reckitt Benckiser στην Εύβοια – Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

Optima bank: Με θεαματική υπερκάλυψη εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:16