search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:11
MENU CLOSE

Η θετική πλευρά για τη ΝΔ, αλλά και οι μουρμούρες για υπουργούς και κόμμα μετά την ήττα της Κυριακής

17.10.2023 09:34
nd_peiraiws_sima

Όσο περνούν οι ώρες. μετά το ηχηρό για τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα της Κυριακής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τόσο γίνεται επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή σε τακτικές αλλά και πρόσωπα στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Στελέχη της Πειραιώς βουλευτές αλλά και υπουργοί δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους που σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και ανησυχία για το τι θα μπορούσε να συμβεί τις ευρωεκλογές εάν δεν ληφθεί εγκαίρως το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και η Νέα Δημοκρατία δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Η συζήτηση των διορθωτικών αλλαγών ξεκινά από την κυβέρνηση καθώς πολλοί  αναφέρονται στα λάθος μηνύματα που εστάλησαν τις τελευταίες μέρες από δηλώσεις που απέπνεαν αλαζονεία ή ακόμα χειρότερα και πολιτικό εκβιασμό.

Έμπειρο στέλεχος του κόμματος με χιλιόμετρα στα αυτοδιοικητικά δήλωνε έκπληκτο όταν άκουσε χθες το πρωί τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη όχι μόνο να μην κάνει αυτοκριτική για την περίφημη δήλωση της περασμένης Πέμπτης, ότι δηλαδή η ταχύτητα αποζημιώσεων στην Λάρισα συναρτάται με την εκλογή του κ. Αγοραστού,  αλλά αντιθέτως να λέει ότι ακόμα και σήμερα θα έκανε  την ίδια δήλωση.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι το σημερινό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον κ. Κουρέτα είναι ένα έμμεσο άδειασμα προς το συγκεκριμένο υπουργό.

Κριτική διατυπώνεται και για τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο ,η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα όσα έγιναν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία αλλά πάει πίσω και στην δράση του την περίοδο του Ιανού. Μάλιστα εκ νέου πολλοί ξαναθυμίζουν για την παρουσία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο την ίδια ώρα που άλλοι βουλευτές αρνητικά απολύτως συνειδητά να παραστούν. 

Στο στόχαστρο έχουν βάλει ορισμένοι και τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Δημήτρη Παπαστεργίου τέως δήμαρχο Τρικάλων για τον  οποίο αναφέρουν ότι μπορεί μεν  να  δούλεψε για την νίκη του δημοτικού συνδυασμού στα Τρίκαλα που πέτυχε τελικά εκλογή από την πρώτη Κυριακή αλλά στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε  πιο ζεστά με την υπόθεση περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μουρμούρα ακούγεται και για τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι δεν επικοινωνήθηκαν σωστά οι αλλαγές που υπήρξαν σε εκλογικά τμήματα της Αθήνας αφού πολλοί  ψηφοφόροι πήγαιναν  να ψηφίσουν στο τμήμα που είχαν ψηφίσει και στις βουλευτικές εκλογές και έκπληκτοι μάθαιναν ότι θα πρέπει να πάνε αλλού με αποτέλεσμα εκνευρισμένοι τελικά να επιστρέψουν  σπίτι τους και να μην ψηφίσουν.

Έντονη είναι η κριτική και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο κομματικός μηχανισμός στην περίπτωση των τεσσάρων περιφερειών που χάθηκαν στο δεύτερο γύρο. Πολλοί  αναφέρουν ότι δεν ακούστηκε η φωνή της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τις τελικές επιλογές των υποψηφίων. Γιατί τελικά στηρίχθηκαν  υποψήφιοι που εξαρχής φαινόταν ότι θα χάσουν διερωτώνται;  Και γιατί δεν επελέγη και εκεί νωρίς  όσον αφορά τις αλλαγές το μοντέλο Πατούλη – Χαρδαλιά

Άλλοι μιλούν για τα παιχνίδια που έπαιξαν τοπικοί  βουλευτές στηρίζοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή τον αντάρτη και όχι τον επίσημο υποψήφιο. Επίσης επισημαίνεται ότι κομματικά τοπικά στελέχη βρέθηκαν υποψήφια στους συνδυασμούς ανταρτών χωρίς το κόμμα να τους έχει τραβήξει το αυτί.

“Αν πάμε με τόσο ξεχαρβαλωμένο τον κομματικό μηχανισμό και στις ευρωεκλογές τα πράγματα δεν θα είναι καλά” τονίζουν έμπειρα στελέχη.

Από το περιβάλλον του κ. Αγοραστού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Τζανακούλη παλιό δήμαρχο Λάρισας και ειδικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας η  ανιψιά  του οποίου κατέβηκε η αντάρτισσα απέναντι στον κ. Αγοραστό εκτοξεύοντας πολύ βαριές κατηγορίες εναντίον του καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα επικρίνουν την κυβέρνηση και το κόμμα  γιατί άφησαν να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση και παρενέβησαν μόνο στο παρά ένα του δεύτερου γύρου με την περίφημη δήλωση στήριξης της κύριας Τζανακούλη. 

Μουρμούρα υπάρχει και για βουλευτές όσον αφορά την στήριξη που παρείχαν ή μάλλον που δεν παρείχαν στον Κώστα Μπακογιάννη ενώ στα ενδότερα του κόμματος υπάρχουν και αναφορές περί υπόγειας στήριξης από κάποιους στον Χάρη Δούκα.

“Έχουν μαζευτεί πολλά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα, οι αλλαγές που χρειάζονται πρέπει να γίνουν τώρα γιατί απέχουμε μόλις λίγους μήνες από τις ευρωεκλογές”  αναφέρει πρώην κυβερνητικό στέλεχος εκτιμώντας πως ίσως το αποτέλεσμα  της Κυριακής τελικά να μην είναι και τόσο αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία αφού μπορεί να την ξυπνήσει από τον λήθαργο  και να την οργανώσει  ενόψει των ευρωεκλογών. Μάλιστα το ίδιο στέλεχος θυμίζει μία ρήση του Ναπολέοντα ο όποιος αναφερόμενος στην αλαζονεία της νίκης έλεγε πως “αν στρώσεις τις δάφνες σου πάνω στον πάγο για να ξαποστάσεις και να κοιμηθείς λίγο το πιο πιθανό είναι το πρωί να ξυπνήσεις παγωμένος”.

Διαβάστε επίσης:

Η… κατάρα του Μεσολογγίου: Κανείς δήμαρχος δεν… «διπλώνει» θητεία εδώ και 20 χρόνια

ΠΑΣΟΚ: Ο Παπανδρέου… πιέζει τον Ανδρουλάκη για «προοδευτικό μέτωπο»  

H αποτίμηση της επόμενης ημέρας: Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους «αντάρτες» Περιφερειάρχες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:11