search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:36
MENU CLOSE

Θεσσαλία: Ο Δημήτρης Κουρέτας «στήνει στον τοίχο» τον Αγοραστό για τα αντιπλημμυρικά έργα (video)

20.10.2023 11:29
kostas_agorastos_new

Στην κατηγορία ότι λέει ψέματα, που τού καταλόγισε την Πέμπτη 19/10 ο Κώστας Αγοραστός σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, απάντησε ο Δημήτρης Κουρέτας. 

Συγκεκριμένα, ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατηγόρησε τόσο τον ίδιο όσο και κοινοτάρχες χωριών της περιοχής ότι ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι εκείνος έδωσε εντολή, μετά τη συντριβή του στις εκλογές, να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε σήμερα, Παρασκευή (20/10), με έγγραφα τόσο στον Κώστα Αγοραστό όσο και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος υιοθέτησε τους ισχυρισμούς Αγοραστού περί ψεμάτων.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στο Open, ο Κώστας Αγοραστός έδωσε εντολή την Τρίτη (18/10), δύο ημέρες μετά τις εκλογές, στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα.

 Όπως τόνισε, η καταγγελία επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουρέτας αποκάλυψε ότι ο Κώστας Αγοραστός με έγγραφό του στις 24 Σεπτεμβρίου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καλούσε τους Σταϊκούρα και Ταχιάο, να συναντηθούν για να δουν τι θα γίνει με τα αναχώματα στις περιοχές που πλημμύρισαν. 

Στις 14 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο τα έργα, αλλά όχι των αναχωμάτων, τα αναλαμβάνει η κεντρική διοίκηση.

Τέσσερις μέρες μετά στις 18 Οκτωβρίου, ο Αγοραστός έστειλε έγγραφο στους Σταϊκούρα, Ταχιάο ότι δεν έχει χρήματα και σταματάει τα έργα.

Εν ολίγοις, ο Δημήτρης Κουρέτας ισχυρίστηκε ξανά ότι προεκλογικά ο Αγοραστός είχε δώσει εντολή σε τεχνικές εταιρείες να προχωρήσουν σε έργα χωρίς να κάνουν συμβάσεις, ενώ μετά την ήττα του στις εκλογές έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι εργασίες σε ορισμένες περιοχές ξεκίνησαν ξανά την Πέμπτη (19/10).

«Θέλω να ξέρω τις αποφάσεις του και να λέω τη γνώμη μου»

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι ο Κώστας Αγοραστός αποδοκιμάστηκε και τον καλεί να του παραχωρήσει γραφείο στην περιφέρεια, δίπλα από το δικό του, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις του και λέει τη γνώμη του πριν ληφθούν αποφάσεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου που επίσημα ο Δημήτρης Κουρέτας θα αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Θέλω να ξέρω τις αποφάσεις του παίρνει και να λέω τη γνώμη μου. Και να πηγαίνουμε μαζί στους κατοίκους για να τους ενημερώνουμε, όπως πηγαίνω εγώ. Δεν θα τον πειράξουν, το εγγυώμαι», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Αγοραστός όταν τον συνεχάρη του είπε ότι θα συναντηθούν άμεσα και ακόμα περιμένει τηλέφωνό του.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης: H στάση της Ελλάδας στο μεσανατολικό είναι αντικειμενική και αμερόληπτη

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει έγγραφα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Γεραπετρίτης: Καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία με την Τουρκία για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:35