search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:28
MENU CLOSE

Απασφάλισε ο Ερντογάν για τη Γάζα: Η Δύση αγνοεί το διεθνές δίκαιο γιατί χύνεται αίμα μουσουλμάνων»

26.10.2023 15:24
erdogan 6544- new

Συνεχίζει τη ρητορική του κατά της Δύσης και του Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα.

Σε ομιλία του από το προεδρικό μέγαρο δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα διότι «το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων».

Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «βαρβαρικές» τις επιθέσεις στην Γάζα και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν άνευ όρων τις ισραηλινές επιθέσεις, αντί να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση.

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην βία στην Γάζα. Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από την Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Συρία, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Ερντογάν προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για τη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε απελευθερωτική και όχι τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στρατιωτική βοήθεια τέλος» είπε η Σλοβακία στον Ζελένσκι

ΗΠΑ: Ένας 16χρονος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή – Είχε πυροβολήσει 5χρονο κοριτσάκι (video)

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μέιν – Ο στρατός, οι «φωνές» και η νοσηλεία (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05