search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:56
MENU CLOSE

Ο Ντρέικ και η Τζένιφερ Λόπεζ υπογράφουν επιστολή προς τον Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

30.10.2023 19:48
drake lopez

Ο Ντρέικ και η Τζένιφερ Λόπεζ είναι μεταξύ των 120 καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων του θεάματος που πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, καλώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η επιστολή έχει τώρα 240 υπογράφοντες – τον διπλάσιο από τον αρχικό αριθμό.

Προηγουμένως υπογεγραμμένη από τους Dua Lipa, Devonté Hynes και Caroline Polachek, Kaytranada και Killer Mike (μεταξύ πολλών άλλων μουσικών καλλιτεχνών), η επιστολή που υποστηρίζεται από την Oxfam αναφέρει:

«Είμαστε μαζί ως καλλιτέχνες και υποστηρικτές, αλλά το πιο σημαντικό ως ανθρώπινα όντα που γίνονται μάρτυρες της καταστροφικής απώλειας ζωών και των φρικαλεοτήτων που εκτυλίσσονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ζητάμε, ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εσείς και το Κογκρέσο των ΗΠΑ να καλέσετε για άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ προτού χαθούν άλλες ζωές».

Η επιστολή συνεχίζει περιγράφοντας το θανατηφόρο κόστος της συνεχιζόμενης βίας μεταξύ της Χαμάς και της ισραηλινής κυβέρνησης. Την εποχή της δημοσίευσής της, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη σύγκρουση — 1.400 Ισραηλινοί σε μια αιφνιδιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 260 σε ένα μουσικό φεστιβάλ και σχεδόν 6.000 Παλαιστίνιοι λόγω των βομβαρδισμών και αποκλεισμού του Ισραήλ. Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά σχεδόν όλους τους ομήρους, από τους περίπου 220 ισραηλινούς, που πήρε κατά την αρχική τους επίθεση.

Το Associated Press ανέφερε σήμερα το πρωί (30 Οκτωβρίου) ότι τα θύματα των Παλαιστινίων έχουν ξεπεράσει τις 8.000, με τους περισσότερους από τους νεκρούς να περιλαμβάνουν γυναίκες και ανήλικους.

Ένα απόσπασμα του εκπροσώπου της UNICEF Τζέιμς Έλντερ που ενσωματώνεται στην επιστολή παρουσιάζει μερικά από τα «παράπλευρα» κόστη της σύγκρουσης που συχνά παραλείπει η κάλυψη που επικεντρώνεται στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ:

«Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα έχουν σχεδόν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση στα νοσοκομεία, μετά από μέρες αεροπορικών επιδρομών και μπλόκων σε όλες τις οδούς εφοδιασμού. Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Γάζας έμεινε από καύσιμα το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτρική ενέργεια, το νερό και η επεξεργασία λυμάτων. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να πάρουν πόσιμο νερό από παρόχους υπηρεσιών ή μέσω αγωγών… Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε θανατηφόρα επίπεδα, και ωστόσο όλες οι αναφορές αναφέρουν περαιτέρω επιθέσεις. Η συμπόνια — και το διεθνές δίκαιο — πρέπει να επικρατήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Μάθιου Πέρι: Η συγκινητική φωτογραφία με την άδεια πολυθρόνα από τα «Φιλαράκια» που έγινε viral

Mάθιου Πέρι: Κοινή δήλωση ετοιμάζουν οι πρωταγωνιστές του «Friends» για τον θάνατό του

Ελένη Μενεγάκη: Η έκπληξη για τα γενέθλιά της στον «αέρα» της εκπομπής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48