search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:57
MENU CLOSE

Το ΚΚΕ είναι και έντιμο και ιστορικά συνεπές!

01.11.2023 10:56
00000

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στην ομιλία του για τον Γοργοπόταμο, ανέφερε: «Το κόμμα μας επίσης λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχτεί εισβολή».

Ο άνθρωπος είναι σαφής, ειλικρινής και παραθέτει υπερήφανος τις διαχρονικές θέσεις του ΚΚΕ που είναι έτσι κι αλλιώς χιλιοειπωμένες με παρρησία και συνέπεια. Απλά, εμείς θα θυμίσουμε ότι το 2020 στο Αιγαίο φτάσαμε στο παραπέντε μιας σύγκρουσης με την Τουρκία και μιας επίθεσης μέσω μεταναστών, λίγο αργότερα, στο Έβρο.

Φυσικά το ΚΚΕ ως έντιμο και συνεπές κόμμα εκφράζει τις ίδιες απόψεις από τις απαρχές της ίδρυσής του ως Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ – 1918) από τον -εβραϊκής καταγωγής- Αβραάμ Μπεναρόγια το οποίο μετονομάστηκε το 1924 σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας – ΚΚΕ. Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, χάραζε ξεχωριστή εθνική πολιτική εκφράζοντας μέχρι κεραίας εκείνες ακριβώς τις θέσεις που εξήγγειλε επίσημα η τότε Σοβιετική Ένωση, αρχής γενομένης με την υιοθέτηση των σοβιετικών θέσεων για την Μικρασιατική εκστρατεία που την χαρακτήρισαν ως ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ η ΕΣΣΔ βοήθησε ποικιλοτρόπως (με την αποστολή όπλων, χρυσών ρουβλιών κ.α.) την Τουρκία στην αντίσταση κατά της Ελλάδας – η οποία διεξήγαγε έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για τη σωτηρία περίπου 2.000.000 Ελλήνων που κατοικούσαν στα εδάφη της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και υφίσταντο συστηματική γενοκτονία ήδη από το 1914.

Θυμίζουμε ότι έναν χρόνο αργότερα έχουμε την γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία συνεχίζεται ως τις μέρες μας από την Τουρκία του Ερντογάν και καμιά διαδήλωση του ΚΚΕ δεν την καταδίκασε, ενώ καταδίκασε την βάρβαρη επίθεση των σιωνιστών εναντίον του λαού της Παλαιστίνης – μαζί με τους συντρόφους τους κομμουνιστές της Τουρκίας.

Η ιστορία, ξέρετε, είναι ο καλύτερος αναλυτής καθώς μιλάνε τα γεγονότα και όχι οι ερμηνείες και οι ιδεολογικές αρλούμπες που κατά καιρούς διατυπώνονται.  Στην Μικρασιατική Καταστροφή, λοιπόν, το ΣΕΚΕ πήρε θέση υπέρ του τούρκικου λαού και κατά του ελληνικού. Αναφέρουμε ενδεικτικά καθώς υπάρχουν πλήθος μαρτυριών για την διεθνιστική υπέρ της Τουρκίας δράση των ελλήνων κομμουνιστών της περιόδου εκείνης: το ΣΕΚΕ δημιούργησε μια επιτροπή κομμουνιστών στρατιωτών, με σκοπό την υπονόμευση της εκστρατείας, την καλλιέργεια αντιπολεμικού κλίματος, την προώθηση αντιπολεμικού υλικού, αλλά και την προσφορά βοήθειας σε λιποτάκτες στρατιώτες, την ίδια στιγμή που και η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» έκανε προπαγάνδα υπέρ της λιποταξίας.

Το 1935, το διατύπωσε η διακεκριμένη ιστορική φυσιογνωμία του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης  καθαρά, ξάστερα και με ενάργεια στην ιστορική εφημερίδα του κόμματος τον Ριζοσπάστη:  

«Αν δε νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα!! Τη λευτεριά μας θα την έστηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού! Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά».

Εντυπωσιακό των σταθερών θέσεων του ΚΚΕ είναι ότι ακόμα και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων λόγω της γενοκτονίας από τους Τούρκους (1914-1923), όταν το 1925  υπήρξε εκ νέου η πιθανότητα ενός νέου ελληνοτουρκικού πολέμου το κόμμα, ως ΚΚΕ, πλέον διακονούσε φυλλάδια στους κληρωτούς μέσω των οποίων τους καλούσαν να δολοφονούν τους αξιωματικούς τους και όχι τους αδελφούς τους τούρκους και βούλγαρους εργάτες και αγρότες. 

Θα επιχειρήσουμε ένα ιστορικό άλμα παρακάμπτοντας την πονεμένη ιστορία της Αντίστασης, των Δεκεμβριανών, του εμφύλιου και της σταθερής και αμετάκλητης υποστήριξης όλων των θέσεων της Σοβιετικής Ένωσης ενάντια σε όλες τις εθνικές εξωτερικές πολιτικές της χώρας που προφανώς ήταν με την …λάθος πλευρά της ιστορίας (κι έτσι χάσαμε την ιστορική ευκαιρία του σοσιαλιστικού παραδείσου των αποικιών της Σοβιετικής Ένωσης…), για να φτάσουμε στο σήμερα και να συνδεθούμε με τον κύριο Παφίλη που δηλώνει ότι σε περίπτωση πόλεμου «Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης…».

Στα πλαίσια αυτής της εθνικής πολιτικής, το ΚΚΕ συνεχίζει στις μέρες μας να στηρίζει σθεναρά εκτός από την Ρωσία του Πούτιν (λόγω αταβιστικών αντανακλαστικών και αντιδυτικής λύσσας), το λαό του Ιράν, της Τουρκίας, της Κίνας  και άλλων προοδευτικών (αντιδυτικών)  δυνάμεων όπως και τους αγωνιστές συντρόφους μαχητές της ΧΑΜΑΣ που αποκεφαλίζουν νεαρές κοπέλες στα φεστιβάλ μουσικής. Στον αντίποδα, αντί για διεφθαρμένες δυτικές συναυλίες, το ΚΚΕ ως πρωτοπορία για την ειρήνη και τον άνθρωπο προωθεί και προβάλλει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ την αγωνίστρια της ειρήνης και του παλαιστινιακού λαού, Ahed Tamimi.

Πρόκειται για την Παλαιστίνια influencer της Ειρήνης που μετά την «απελευθερωτική εισβολή» της ΧΑΜΑΣ στο Ισραήλ εναντίον νέων, παιδιών, μωρών, ανυπεράσπιστων οικογενειών, και το όργιο βιασμών, διαμελισμών, αποκεφαλισμών και αδιανόητης αγριότητας σφαγιασμών άμαχων, ανήρτησε  στο Twitter (X):  «Θα σας σφάξουμε και θα λέμε πως ό,τι έκανε ο Χίτλερ ήταν ανέκδοτο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας».

Διαβάστε επίσης:

Πλήρες αδιέξοδο στο Παλαιστινιακό

ΗΠΑ – Τουρκία και η ελληνική «γλώσσα»

Βρυξέλλες: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των μουσουλμάνων!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:57