search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:47
MENU CLOSE

Αμηχανία στην κυβέρνηση από τα νέα «κατορθώματα» της αστυνομίας

03.11.2023 06:03
astynomia 654- new

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρείχε πλήρη κάλυψη στην ΕΛ.ΑΣ., μετά τα νέα επεισόδια στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης και τη δράση ακροδεξιών, παρά τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν κρύβει πλέον την αμηχανία της για τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας.

Οι νέες καταγγελίες – και η άμεση εντολή για ΕΔΕ – για βία κατά διαδηλωτών εκτός νομίμων ορίων (η οποία επέσυρε και εισαγγελική έρευνα, μετά τη δημοσιοποίηση οπτικών ντοκουμέντων…), αλλά και για αδιαφορία αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στη δράση ακροδεξιών, εγχώριων και… εισαγωγής, έρχονται μετά από μικρό χρονικό διάστημα μετά την «εισβολή» των Κροατών νεοφασιστών χούλιγκανς που κατέληξε στη δολοφονία ενός φιλάθλου της ΑΕΚ, και το «ξήλωμα» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Ταυτόχρονα, λίγες ημέρες πριν σημειώθηκε και ο σοβαρός τραυματισμός 16χρονης στη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο, με τον ίδιο τον Γ. Οικονόμου να ισχυρίζεται ότι η κοπέλα μπορεί να τραυματίστηκε από πέτρα στη διάρκεια επεισοδίων με την αστυνομία («με βάση αυτά που έχουν ισχυριστεί οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο πεδίο. Δεν έχουν εμπλακεί στον τραυματισμό της»), αλλά χρήστες στα social media να υποστηρίζουν ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού της από αστυνομικούς. Και σε αυτή την περίπτωση έχει διαταχθεί έρευνα από τη δικαιοσύνη.

Στα παραπάνω μπορούν να προστεθούν και τα σχεδόν συνεχή περιστατικά χουλιγκανικής βίας, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, μετά τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι θα δείχνει πλέον μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και θα πατάξει αποτελεσματικά τη βία στο χώρο του αθλητισμού, προαναγγέλλοντας, μάλιστα και συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και ο… εφιάλτης του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο κυριολεκτικά «στραγγαλίζει» την πρωτεύουσα και ειδικά τον Κηφισό και για την αντιμετώπιση του οποίου ο Γ. Οικονόμου είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα (γερανοφόρα οχήματα και μοτοσικλέτες της Τροχαίας σε μόνιμη βάση), αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Για τα παραπάνω, με ειδική αναφορά στα γεγονότα της Τετάρτης, ο Π. Μαρινάκης περιορίστηκε να σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε ανικανότητα. Η αστυνομία τις τελευταίες δύο ημέρες, που υπήρχε ένας αυξημένος κίνδυνος, έχει προβεί σε 21 συλλήψεις στο αεροδρόμιο. Σε 14 συλλήψεις μετά τα επεισόδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία πραγματικά ήταν ένα αποκρουστικό συμβάν -να συμβαίνει αυτό που συνέβη- προέβη σε επέμβαση και συλλήψεις. Και μάλιστα, νομίζω το άτομο που απεικονίζεται να κάνει αυτήν την αποτρόπαια, παράνομη ενέργεια, που προφανώς θα τιμωρηθεί με την προβλεπόμενη ποινή – εφόσον κρίνει αυτό και η Δικαιοσύνη, που επιτελεί ανεξάρτητα τον ρόλο της – έχει συλληφθεί».

Ωστόσο, με δεδομένες τις «αποκρουστικές» εικόνες – και μάλιστα από διαδηλώσεις που είχαν ρητώς απαγορευτεί – αλλά και τα βίντεο που προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κυβέρνηση, παρά την κάλυψη που παρέχει στην αστυνομία, δυσκολεύεται να δικαιολογήσει τα όσα συνέβησαν, ενώ η πολιτική «νόμου και τάξης», που αποτελεί μια από τις κεντρικές επιλογές της, συνεχίζει να δέχεται χτυπήματα, όπως και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Kασσελάκης για Ράμμο – υποκλοπές: Δολοφονία χαρακτήρων αξιοπρεπών ανθρώπων στην Ελλάδα

«Κόντρα» Βορίδη – Βενιζέλου για τις υποκλοπές: Το 41%, τα… εξαντλημένα επιχειρήματα και η Δικαιοσύνη

Δημοσκόπηση MRB: Απαισιοδοξία και δυσαρέσκεια για κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:44