search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Εφιάλτης με τους ισραηλινούς ομήρους: «23 νεκροί, 60 αγνοούμενοι» σύμφωνα με τη Χαμάς – Κλείνει η Ράφα για ξένους υπηκόους

04.11.2023 23:03
israel

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στο λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 πτώματα ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

«Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων κατά της Γάζας», δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τη δήλωση.

Αναστέλλεται η απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

«Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα, σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου», δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στη Γάζα ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου

Στο μεταξύ αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, μετέβη το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας για μια επίσκεψη στα στρατεύματα, την πρώτη από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Ναι, ήταν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, είπε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τη μετάδοση στιγμιότυπων από τη δημόσια ισραηλινή τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Μαχαίρωσαν Εβραία και χάραξαν σβάστικα στην πόρτα της

Παραλίγο… διπλωματικό επεισόδιο λόγω ανάρμοστου φιλιού στη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ (Video)

Ισραήλ: «Θα βρούμε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και θα τον εξολοθρεύσουμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:50