search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Ο Νετανιάχου λέει ότι η συμφωνία ομήρων δεν περιλαμβάνει «απελευθέρωση δολοφόνων»

22.11.2023 23:54
netanyahu_

Η συμφωνία των ομήρων δεν περιλαμβάνει την «απελευθέρωση των δολοφόνων», δήλωσε την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί χαιρέτησαν τη συμφωνία, αλλά υπήρξε ανησυχία από ορισμένους ότι οι δράστες των θανατηφόρων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών θα μπορούσαν να είναι μεταξύ της λίστας των Παλαιστινίων που πρόκειται να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές. 

Η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων που αναφέρονται ως επιλέξιμοι για απελευθέρωση είναι άνδρες έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών –παιδιά σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών– αν και λίγοι είναι μόλις 14 ετών. Περίπου 33 είναι γυναίκες.

Ο Νετανιάχου απέδωσε την επιτυχία της συμφωνίας στον συνδυασμό της «ασταμάτητης μαζικής στρατιωτικής πίεσης» του Ισραήλ στη Χαμάς και της «βαριάς» διπλωματικής πίεσης που είχε ασκήσει το Ισραήλ για την απελευθέρωση ομήρων που είχε συλλάβει η μαχητική ομάδα.  

«Διεξάγαμε σκληρές διαπραγματεύσεις, παλέψαμε για να βελτιώσουμε τη συμφωνία», είπε.  

Είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη και τον ευχαρίστησε που «ενέργησε, κατόπιν αιτήματός μου, έναντι των διαμεσολαβητών, για να επιτευχθεί σημαντική βελτίωση στη συμφωνία και πράγματι επιτεύχθηκε μια τέτοια βελτίωση». 

«Πιστεύω ότι αυτός ο συνδυασμός [διπλωματικών και στρατιωτικών προσπαθειών] θα επιτρέψει την απελευθέρωση επιπλέον ομήρων στα επόμενα στάδια», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. 

Ο Ερυθρός Σταυρός θα επιτραπεί να επισκεφθεί και να προσφέρει ιατρική υποστήριξη στους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα μετά την επιστροφή ορισμένων από αυτούς, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για τους ομήρους.

Το Κατάρ δεν έχει λάβει ακόμη στοιχεία για τους ομήρους της Γάζας

Η Χαμάς δεν είχε ακόμη παράσχει σε αξιωματούχους του Κατάρ πληροφορίες σχετικά με τους 50 ομήρους που προορίζονταν να απελευθερωθούν , δήλωσε στο CNN διπλωματική πηγή που γνωρίζει τη συμφωνία.

Ωστόσο, η πηγή είπε ότι το Κατάρ παραμένει βέβαιο ότι η λίστα θα κοινοποιηθεί απόψε.

Η διπλωματική πηγή είπε επίσης στο CNN ότι η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα προβλέπει την είσοδο 200 ​​φορτηγών την ημέρα στον παράκτιο θύλακα, μεταφέροντας βοήθεια και άλλες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων.

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία – Exit Poll: Άνετο προβάδισμα της ακροδεξιάς του Βίλντερς – «Θα επιστρέψουμε τη χώρα στους Ολλανδούς»

Συναγερμός στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά: Έκρηξη αυτοκινήτου με δύο νεκρούς σε γέφυρα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα – Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση (Video)

Botox: Πώς η αγαπημένη θεραπεία των γυναικών για τις ρυτίδες ανανεώνει και τη …στύση των ανδρών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:26