search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48
MENU CLOSE

Σούνακ για Μητσοτάκη: «Ήθελε να τραβήξει την προσοχή σε θέματα του παρελθόντος» – «Προσπάθησες να τον γελοιοποιήσεις» του είπε ο Στάρμερ

29.11.2023 15:25
sunak-starmer-mitsotakis

Εμμένει ως φαίνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός στους λόγους για τους οποίους προέβη στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, ισχυρίστηκε ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης (των δυο ηγετών) δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος». 

«Ασφαλώς η (σ.σ βρετανική) κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά σημαντικά θέματα ουσίας με συμμαχικές χώρες, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, και η ενίσχυση της ασφάλειάς μας, αλλά όταν ήταν ξεκάθαρο πως ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά αντίθετα, (σ.σ ο Μητσοτάκης) να τραβήξει την προσοχή και να αναθερμανθούν θέματα του παρελθόντος, τότε δεν ήταν αρμόζον να γίνει η συνάντηση» ισχυρίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αθετηθήκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις… Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν» δήλωσε μάλιστα, επιμένοντας στο αφήγημα της Ντάουνινγκ Στριτ ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών. 

«Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν. Μπορεί να του φαίνεται ξένο του κ. Μητσοτάκη, αλλά η άποψή μου είναι ότι, όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν».

Νωρίτερα, ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών, έθεσε το θέμα στο κοινοβούλιο, ρωτώντας τον Σούνακ γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση».

Μάλιστα, ο Στάρμερ συμπλήρωσε πως ο Σούνακ «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό», αποδεικνύοντας πως, τελικά… «έχει χάσει τα λογικά του!».

Διαβάστε επίσης:

Σάνα Μαρίν: Νεά ζωή μετά την πολιτική – Σέξι πόζες με μαγιό και ανέμελες στιγμές! (Photos)

Ντραγκέτα: Ανατριχιαστικές ιστορίες από τη δική – Ανθρωποφάγα γουρούνια και εκβιασμοί με νεκρά ζώα (videos)

Τα 10 πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48