search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:11
MENU CLOSE

Τρεις εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας που αξίζει να γνωρίσεις (Μέρος 2ο)

02.12.2023 07:00
athina-kentro-new

Μπορεί η Αθήνα πολλές φορές να είναι ανυπόφορη λόγω της κίνησης, της ηχορύπανσης, του τσιμέντου, των έντονων ρυθμών ζωής και πολλών ακόμη, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια μέρη που αξίζει να επισκεφθείς για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις (έστω και λίγο) από την καθημερινότητα.

Υπάρχουν κάποιες γειτονιές που ξεχωρίζουν για το ύφος, το στυλ, τα κτίρια, τις πολλές επιλογές για καφέ, φαγητό ή και ποτό και αξίζει σίγουρα να στηρίξεις τα λεγόμενα «μαγαζιά της γειτονιάς».

Πρόσφατα, «κάναμε μία μικρή βολτά» σε Παγκράτι, Πετράλωνα και Κουκάκι. Τρεις γειτονιές που έχουν γίνει talk of the town τα τελευταία χρόνια, αλλά διατηρούν ακόμα την πολύ ιδιαίτερη και όμορφη φύση της γειτονιάς που όλοι αγαπάμε.

Αυτή τη φορά όμως θα περιηγηθούμε σε Εξάρχεια, Μεταξουργείο και Κεραμεικό-Γκάζι. Πάμε να τις ανακαλύψουμε:

1) Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια είναι μποέμ και πολυσυλλεκτικά και γειτνιάζουν με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, κάτι που τα καθιστά το απόλυτο νεανικό σημείο συνάντησης. Έχουν έντονο το street art αλλά και εν γένει καλλιτεχνικό στοιχείο και σφύζουν από ζωή χάρη στα δεκάδες δισκάδικα, εναλλακτικά βιβλιοπωλεία και στέκια, cocktail bars με ψαγμένες μουσικές και τα μπαράκια όπου η εγχώρια μουσική σκηνή βρίσκει πολλές φορές τόπο έκφρασης.

2) Μεταξουργείο

Το Μεταξουργείο είναι μία urban γειτονία, όπου τα παλιά σπίτια με τις εσωτερικές αυλές μπερδεύονται με τις μαρκίζες των θεάτρων, τα νέον φώτα των studio, τα κινέζικα εστιατόρια και πρωτοκλασάτα εστιατόρια. Πέρα από τη γοητευτική ταυτότητά της, η περιοχή αλλάζει κι εξελίσσεται στο πεδίο του nightlife τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας μια πλήρη αθηναϊκή γειτονιά με επιλογές για όλα τα γούστα.

3) Κεραμεικός-Γκάζι

Ο Κεραμεικός είναι μια τεράστια περιοχή της Αθήνας, δίπλα στο Γκάζι με τα παλιά εργοστάσια φυσικού αερίου της Αθήνας, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, ψυχαγωγία και, φυσικά, μία ζωντανή νυχτερινή ζωή. Πολλοί άνθρωποι, ακόμη και ντόπιοι, συγχέουν τις δύο συνοικίες λόγω του ονόματος του σταθμού του μετρό «Κεραμεικός» με την έξοδό του στην περιοχή του Γκάζι.

Στο Γκάζι θα βρείτε πολλά καφέ-μπαρ, αλλά ακόμα περισσότερα κλαμπ που προσφέρουν μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια μπορούν να βρεθούν στις πιο περίεργες τοποθεσίες, από τους δρόμους μέχρι και σε υπόγειους χώρους που μπορούν να ανακαλυφθούν μόνο καθ’ υπόδειξη κάποιου που να γνωρίζει καλά την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Οι Σαμουράι που μαζεύουν σκουπίδια στο Τόκιο (Videos)

Πάνος Νιαβής στο topontiki.gr: «Μέσα από τους “10 πόντους Μαύρο Χιόνι” είδα τα τραύματα του εμφυλίου και τη θέση της γυναίκας στην επαρχία»

Πέντε γραφικά χωριά για (μικρές) φθινοπωρινές αποδράσεις (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:11