search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Δώρα Χρυσικού: Μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο – «Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με 3μηνα»

27.12.2023 18:59
xrusikou-new

Η Δώρα Χρυσικού έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Vita» και μίλησε για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, αλλά και το πως ένιωσε μετά τη διάγνωσή της.

«Αν κάτι μού στέρησε ο καρκίνος, είναι η δυνατότητα να κάνω μεγαλεπήβολα και μακροπρόθεσμα όνειρα και σχέδια. Αν το καλοκαίρι σκεφτώ για παράδειγμα, ότι τα Χριστούγεννα θα ήθελα να πάω ένα ταξίδι, δεν θα κλείσω εκείνη τη στιγμή τα εισιτήρια, γιατί θα έχω στο πίσω μέρος του μυαλό μου ότι τον Οκτώβριο είναι οι εξετάσεις του 3μήνου μου, οπότε θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθώ ότι όλα βαίνουν καλώς», ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με 3μηνα, σαν να παίρνω το “ελευθέρας” και την επιβράβευση ότι προχωρώ κανονικά. Όσο όμως απομακρύνεσαι χρονικά από τη νόσο και πλησιάζεις την πολυπόθητη 5ετία, που σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί ένα χρονικό όριο ασφαλείας για τυχόν υποτροπή, νιώθεις όλο και πιο πολύ τη ζωή να νικάει και τον φόβο να συρρικνώνεται».

Όπως εξήγησε αργότερα, η ίδια έχει ακόμα 3 χρόνια για να μπορεί να νιώσει την ασφάλεια αυτή. «Έχω ακόμα 3 χρόνια μπροστά μου, για αυτό και παραμένω φειδωλά και συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν ζω δηλαδή, σαν άρρωστη, αλλά σαν υγιής που απλώς ελέγχεται συχνά. Η αποδοχή του καρκίνου δεν είναι μια γραμμική διαδικασία», δήλωσε.

Τέλος, είπε: «Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχω περάσει από όλα τα στάδια, αυτό της μεγάλης δύναμης και αισιοδοξίας, αλλά και αυτό της κατάρρευσης, θλίψης, θυμού και των αμέτρητων “γιατί”, του φόβου που σε παραλύει, της κούρασης και πολλών άλλων καταστάσεων και συναισθημάτων. Αν μου έλεγε κανείς πριν από 5 χρόνια ότι στα 44 μου θα αρρώσταινα, θα έλεγα ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε δάκρυα στον αέρα της εκπομπής (Video)

Σάκης Ρουβάς: Η κόρη του τραγουδά Άννα Βίσση και… αποθεώνεται! (Video)

Κολομβία: Η Σακίρα έγινε άγαλμα 6 μέτρων!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:02