search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:48
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζει έξωση στον πρίγκιπα Άντριου, μετά τις αποκαλύψεις Έπσταϊν

05.01.2024 17:26
britain_charles_andrew_0501_1920-1080_new
credit: AP

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται αποφασισμένος να διώξει από την έπαυλή του τον αδερφό του, πρίγκιπα Άντριου, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Έπσταϊν.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», ο δούκας του Γιορκ μένει, από το 2003, σε μια πολυτελή οικία 30 δωματίων και αρνείται να αποχωρήσει. Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι του το είχε παραχωρήσει η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, με μηδαμινό ενοίκιο όταν παντρεύτηκε, ο πρίγκιπας Άντριου παραμένει στην έπαυλη χωρίς κάποιο αντίτιμο, ακόμη και μετά το διαζύγιό του με τη Σάρα Φέργκιουσον.

Ωστόσο, το κόστος της συντήρησης του σπιτιού είναι υψηλό, με τον βασιλιά Κάρολο να περιμένει μια απάντηση από τον αδερφό του, σχετικά με το πώς σκοπεύει να καλύψει τα ετήσια έξοδα που απαιτούνται, ειδικά από τη στγμή που δεν είναι πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος καλύπτει το ετήσιο κόστος των 3 εκατομμυρίων λιρών για την ασφάλεια του αδερφού του, με τους βασιλικούς εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο πρίγκιπας Άντριου να βρει τα χρήματα για τη συντήρηση της έπαυλης.

Οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Έπσταϊν από δικαστήριο της Νέας Υόρκης έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον βασιλιά Κάρολο. Τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν χθες τα ξημερώματα επανέφεραν στο προσκήνιο τη σχέση του δούκα του Γιορκ με τον Αμερικανό χρηματιστή – παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, με ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε κακοποιήσει σεξουαλικά νεαρές κοπέλες και συμμετείχε σε «όργιο ανηλίκων».

Ο Βρετανός πρίγκιπας αρνείται όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Daily Mail», τα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα του βασιλιά Καρόλου πως ο Άντριου δεν θα λάβει ποτέ άδεια να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα. «Όταν πρόκειται για οποιονδήποτε δημόσιο ρόλο του αδερφού του, δεν υπάρχει επιστροφή. Υπήρχε πάντα μια συμφωνία πως ο Άντριου θα μπορούσε να παρευρίσκεται σε ιδιωτικές και οικογενειακές εκδηλώσεις, όπως είναι εξάλλου δικαίωμά του. Αλλά όχι σε δημόσιες ή επίσημες εκδηλώσεις. Αυτό δεν έχει αλλάξει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, ο βασιλιάς Κάρολος προσανατολίζεται στο να… τιμωρήσει τον πρίγκιπα Άντριου, ζητώντας του να εγκαταλείψει το «Royal Lodge» για ένα μικρότερο ακίνητο στο βασιλικό κτήμα. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να λύσει το πρόβλημα εντός του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης του Ομπάμα… δεν είναι ο Λάνθιμος

Ιρανοί ηγέτες υποσχέθηκαν εκδίκηση στην κηδεία των θυμάτων των διπλής επίθεσης – «Θα σας βρούμε όπου κι αν βρίσκεστε» (Photos/Videos)

Χωρίς τέλος η σφαγή στη Γάζα – Στους 22.600 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, 162 μόνο το τελευταίο 24ωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07