search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Μικρές αλλαγές, μεγάλα προβλήματα

08.01.2024 12:09
dimitris-stoumpos

Με ένα μίνι «ανασχηματισμό», που τον βάπτισαν «μικρές» αλλαγές, προσπάθησαν στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να δώσουν λίγο «φως» στο γκρίζο τοπίο των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας όπως η ασφάλεια και η υγεία.

Ένας «τρίτος» υπουργός μέσα σε μόνον έξι μήνες (αρνητικό ρεκόρ στην μεταπολίτευση) έρχεται να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη αδυναμία της κυβέρνησης να επιδείξει αποτελεσματικότητα στον κατ’ εξοχήν «δικό» της τομέα, αυτόν της ασφάλειας και τάξης, που τόσα επένδυσε προεκλογικά και διαχρονικά. Ο πρωθυπουργός περιμένει με την μετακίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη να «διορθώσει» το χαμένο εξάμηνο και να παρουσιάσει μια «αποφασιστική» δράση της αστυνομίας, ενώ με την επιστροφή του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι θα προωθηθούν τα ζητήματα στην λειτουργία της που συνεχώς επικρίνει και καυτηριάζει ο κόσμος. Μέσα σε έξι μήνες νέας κυβερνητικής θητείας ο «εξαναγκασμός» σε αυτές τις «μικρές» αλλά σοβαρές αλλαγές είναι παραδοχή αποτυχίας και καμπάνα ευρύτερων αδυναμιών που καταδεικνύουν τα διαρκή ελλείμματα του περιβόητου «επιτελικού» συστήματος διακυβέρνησης που τόσο διαφημίζεται αλλά συνεχώς φαίνεται η «γύμνια» του.

Αν «πέτυχε» κάτι τώρα ο πρωθυπουργός ήταν ο απόλυτος επικοινωνιακός αιφνιδιασμός (και εσωκομματικά) και σε συνδυασμό με την προβολή της συνάντησης με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στα Χανιά έδωσε νέο «αέρα» στην πολιτική του με το ξεκίνημα του 2024. Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει και τον πρώτο κυβερνητικό σχεδιασμό για το άμεσο διάστημα,όμως τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει στο κρίσιμο ζήτημα της αδηφάγου ακρίβειας που κυριολεκτικά συνθλίβει τα πιο αδύναμα, μικρομεσαία στρώματα.

Ακρίβεια που όπως αποτυπώνουν όλο και πιο έντονα οι δημοσκοπήσεις είναι το κυρίαρχο πολιτικό μέτωπο. Μπροστά στις ξεκάθαρες αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής στην αξιωματική αντιπολίτευση «φροντίζουν» να αναλώνονται σε πυροτεχνήματα τύπου… δάνειο Κασσελάκη και διήμερο της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες!

Αν δεν έφταναν αυτά ήρθε και η… φοβερή «αποκάλυψη» της… παρ’ ολίγον «υπουργοποίησης» του από τον κ. Διαματάρη/Μητσοτάκη. Με αυτές τις «επιδόσεις» έσβησαν οι κριτικές στην κυβέρνηση για τον μίνι ανασχηματισμό και σχεδόν «χάθηκαν» η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Φανάρι, η συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και η πρόταση νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων. Αλλά και η σημασία της επίσκεψης Μπλίνκεν σε Κωνσταντινούπολη, Χανιά και κυρίως στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή (πολλοστή περιοδεία μέσα σε τρεις μήνες) πέρασε «χαμηλά» για την αξιωματική και την ευρύτερη αντιπολίτευση λες και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό δεν επηρεάζεται καθοριστικά από αυτές τις κινήσεις, εξελίξεις.

Ακόμη και το γεγονός ότι μάθαμε για την επερχόμενη επίσκεψη Μπλίνκεν από την… Άγκυρα (μια φορά ακόμη) δείχνει αρκετά για την πολιτική, μιντιακή ετοιμότητα στην χώρα μας. Στο τέλος της εβδομάδας πάντως θα διαφανούν οι βασικοί σχεδιασμοί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα δρομολογηθεί η τελική πορεία προς το συνέδριο του που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια του και την αντιστοίχησή του με τις αγωνίες, ελπίδες των πολιτών εν όψει και των ευρωεκλογών…

Τα μεγάλα προβλήματα δεν είναι μόνον για την κυβέρνηση…

Διαβάστε επίσης:

Τα αίτια της ήττας και η ατζέντα Πολάκη

Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για τους επαγγελματίες οπλίτες και την υποχρεωτική θητεία

Το κυβερνητικό ροτέισον απέτυχε – ζήτω το ροτέισον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:26