search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:09
MENU CLOSE

Νυχτερινές εφόδους στα νοσοκομεία ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

08.01.2024 15:28
adonis-new

Νυχτερινές εφόδους στα νοσοκομεία της χώρας ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ σε μέρες εφημερίας και μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα του υπουργού Υγείας και από τις πρώτες αναφορές που έφτασαν στα χέρια του, ήταν οι «κοπανατζήδες» εργαζόμενοι του ΕΣΥ που απουσιάζουν συστηματικά από τις θέσεις τους εν ώρα υπηρεσίας. Το εξωφρενικό είναι ότι υπάρχουν και αρκετές διοικήσεις που δεν τολμούν να κάνουν έλεγχους και να επιβάλλουν κυρώσεις γιατί… φοβούνται τις αντιδράσεις μερίδας των εργαζομένων. 

Να τονίσουμε ότι απροειδοποίητες αυτοψίες στα νοσοκομεία -χωρίς τηλεοπτικές κάμερες και τυμπανοκρουσίες- συνήθιζε να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και όταν είχε αναλάβει για πρώτη φορά την ευθύνη του υπουργείου Υγείας το 2013. Τα νοσοκομεία που είχε επισκεφτεί τότε, μεταξύ άλλων ήταν το ΓΝΑ «Γεώργιος  Γεννηματάς» το «Αγία Όλγα»,το  «Αμαλία Φλέμινγκ,  το Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυρος», το Αττικόν κλπ.

Ανάλογες αιφνίδιες επισκέψεις -όχι όμως νυχτερινές- είχε πραγματοποιήσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός Υγείας με τη μικρότερη θητεία στην Αριστοτέλους και τις περισσότερες καρατομήσεις διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών διοικητών λόγω κακοδιαχείρισης, αμέλειας και αδιαφορίας.

Συγκεκριμένα στη 6μηνη θητεία του, τέσσερις διοικητές είδαν την έξοδο από τα νοσοκομεία με… συνοπτικές διαδικασίες: Στο Αντικαρκινικό «Μεταξά», στο «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο Κρήτης, στην  «Αγία Όλγα» και το Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Παπανάτσιου: Αποχωρεί με αιχμές από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Μεταλλάσσεται σε κάτι που δεν μπορεί να μας χωρέσει πια»

Μητσοτάκης: Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα – Οι μεταναστευτικές ροές απαιτούν μια ευρωπαϊκή λύση

Επίκαιρη επερώτηση ΚΚΕ για την υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46