search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:14
MENU CLOSE

Βαλένθια: Ταξίδι στην Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης (Videos)

11.01.2024 14:50
valencia spain

Ταξίδια με γνώμονα τη βιωσιμότητα των προορισμών επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι τουρίστες, σύμφωνα με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Όπως σημειώνει το BBC, οι έρευνες που γίνονται δείχνουν πως τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών επιθυμούν να επιλέγουν προορισμούς έχοντας κατά νου τις επιπτώσεις των μετακινήσεων στην κλιματική κρίση.

Γι αυτό και οι αρμόδιοι πολλών τουριστικών προορισμών επενδύουν στη βιωσιμότητα, ώστε να προσελκύουν τους πιο ψαγμένους ταξιδιώτες. Ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν και την ορθολογική ανάπτυξη των περιοχών τους.

Ο κορυφαίος από τους τουριστικούς προορισμούς για το 2024, με βάση την επένδυση σε ένα πιο πράσινο μέλλον, είναι η Βαλένθια στην Ισπανία.

Κάθε χρόνο το Βραβείο για την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης απονέμεται σε μία πόλη που αναπτύσσει προγράμματα βελτίωσης του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η πόλη που βραβεύτηκε για το 2024 είναι η Βαλένθια, καθώς εργάζεται συστηματικά ώστε μέχρι το 2025 να εξασφαλίζει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον η μεσογειακή πόλη είναι υπερήφανη αφού κατάφερε να αυξήσει τους χώρους πρασίνου και το διαμάντι σε αυτή την πολιτική είναι το νέο αστικό πάρκο Central, που ενώνει γειτονιές που προηγουμένως τις χώριζε μια σιδηροδρομική γραμμή. Η γραμμή αυτή δεν καταργήθηκε, αλλά υπογειοποιήθηκε, αποδίδοντας εκατοντάδες στρέμματα αστικού πρασίνου στους πολίτες.

Σημαντικό έργο είναι επίσης η έκταση Ουέρτα, 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραγωγικών αγροτικών εκτάσεων, απ΄ όπου τα προϊόντα προωθούνται άμεσα στην τοπική αγορά και στα εστιατόρια, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις μεταφορές αγαθών από άλλες περιοχές.

Η Βαλένθια έχει επίσης βελτιώσει εντυπωσιακά το σύστημα μαζικών μεταφορών και τους πεζόδρομους, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών, ενώ η μορφολογία του εδάφους διευκολύνει τη λειτουργία των ποδηλατοδρόμων που είναι ένα δίκτυο συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων.

Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να μετακινηθούν με ποδήλατα (και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) ανάμεσα στα δύο εθνικά πάρκα που περιβάλλουν την πόλη: το Φυσικό Πάρκο της Αλμπουφέρα, που φημίζεται για τον πληθυσμό των πουλιών που φιλοξενεί, και το Εθνικό Πάρκο Τουρία, με τις πολύ καλά σχεδιασμένες περιπατητικές διαδρομές, που δημιουργήθηκαν σε μια παλιά κοίτη ποταμού.


Βεβαίως ο επισκέπτης στη Βαλένθια έχει πολλά πράγματα να θαυμάσει, αφού είναι μια περιοχή όπου έχουν συναντηθεί πολλές κουλτούρες. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας έχει μια εκπληκτική ακτογραμμή, πολλά εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία, εκπληκτική αρχιτεκτονική και περίφημες γαστρονομικές προτάσεις.

Αλλά αν επικεντρώσουμε την ταξιδιωτική πρόταση στην περιβαλλοντική διάσταση, πρέπει να αναφέρουμε μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται:
-η επίσκεψη με ποδήλατο στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, που είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα της σύγχρονης Βαλένθια,
-και ο περίπατος στην Παλιά Πόλη, όπου θαυμάζουμε τον καθεδρικό ναό, τον πύργο Σεράνος και τις πλατείες του Δημαρχείου και της Παρθένου,
Κι επειδή με τόσες διαδρομές ανοίγει η όρεξη, απολαύστε την αυθεντική παέγια σε ένα από τα πολλά και καλά εστιατόρια της Βαλένθια.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρότατος σεισμός στο Αφγανιστάν

Κόλπος του Ομάν: Πειρατεία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο – Έλληνας ναυτικός μεταξύ του πληρώματος (videos)

Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Συνεχίζει την περιοδεία στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:12