search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Στο φως εντυπωσιακά ευρήματα στη νεκρόπολη της Σακκάρα – Μούμιες, σκελετοί και αγάλματα (Photos)

15.01.2024 20:55
AIGIPTOS-NEW

Νέους αρχαιολογικούς θησαυρούς ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην νεκρόπολη της Σακκάρα στην Αίγυπτο, μέσα σε τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιελάμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια». 

Πιο συγκεκριμένα, σαρκοφάγους, μούμιες, σκελετούς, νεκρικές μάσκες, επιτύμβια στήλη με αρχαιοελληνική επιγραφή, αλαβάστρινα αγγεία και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς ανακάλυψαν οι Αιγύπτιοι και Ιάπωνες αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με τον Muhammad Youssef, Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων της Σακκάρα και Επικεφαλής της αποστολής από την αιγυπτιακή πλευρά, οι ανασκαφές έφεραν στον φως μία φαραωνική σαρκοφάγο με την μούμια μέσα, που χρονολογήθηκε στη 18η Δυναστεία (κεντρική φωτογραφία).

Επίσης βρέθηκαν τα λείψανα ενός άνδρα με νεκρική μάσκα και ενός μικρού παιδιού. 

Ο Ιαπώνας επικεφαλής αρχαιολόγος Nozomu Kawai αποκάλυψε ότι μέσα στον τάφο βρέθηκαν ακόμα δύο αγάλματα από τερακότα της θεάς Ίσιδας με λείψανα λευκού χρώματος, ένα αγαλματίδιο του Αρποκράτη – του «Θεού της σιωπής» – καβάλα σε ένα πουλί και ένα αγαλματίδιο του θεού Bes.

Επίσης βρέθηκε μια επιτύμβια στήλη που δημιουργήθηκε για έναν άνδρα που τον έλεγαν Ηρωίδη καθώς και πλήθος υστερότερων ταφικών αντικειμένων.

Διαβάστε επίσης:

Τελ Αβίβ: Χαιρετίζει την επίθεση η Χαμάς – Δεν ανέλαβε την ευθύνη – Μια νεκρή και 17 τραυματίες

Βild: Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία – Η Μόσχα θα κλιμακώσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε 18 μήνες

Μοντέλο του OnlyFans συνελήφθη ως ύποπτη για κατασκοπεία υπέρ της KGB του Λουκασένκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15