search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:12
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Έξαλλος ο Πολάκης με δημοσιογράφους για τις σχέσεις με Κασσελάκη, σήμα κινδύνου από Τεμπονέρα

01.02.2024 18:01
syriza-1-129

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. «Ιστορία επιστημονικής φαντασίας που είναι για όσκαρ ηλιθιότητας», χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τις πληροφορίες για «ρήξη στις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει προσέλθει από τους πρώτους. Η αρχή έγινε με παρουσίαση της καμπάνιας για ακρίβεια κι αυτής για τη στεγαση.

Ο συντονιστής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης ο οποίος έφθασε με καθυστέρηση στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, απάντησε στην σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στον απόηχο της έντασης με τον πρόεδρο του κόμματος: «Γιατί δεν με ρωτάτε για τον ‘Αδωνι που απολύει σήμερα 6.000 ανθρώπους. Γιατί δε με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον άγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το όσκαρ ηλιθιότητας, μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε Θα του ‘ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και θα πρέπει να διαψεύδουμε;».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά: «Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα την διάψευση του κύριου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα, ότι είναι ψέμα, δεν θα πάρει η Τουρκία F-16. Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ, φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35. Δεύτερον, με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια, ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».

Καταλήγοντας είπε: «Ρωτάτε με πράγματα τα οποία έχουνε ουσία. Στην ουσία εγώ απαντάω, στα υπόλοιπα δεν απαντώ».  

Πηγές της Κουμουνδούρου είχε διαψεύσει το επεισόδιο, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα σε χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Παύλος Πολάκης φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει σθεναρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Στην «γκρίνια» του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να του απάντησε «αν δε θες, σήκω φύγε απ’ το κόμμα». Κοινώς, δεν ήταν απλώς απαξιωτικός στον άλλοτε νούμερο 1 υποστηρικτή του για την προεδρία και μέχρι πρότινος θεωρούμενο και νούμερο 2 μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του έδειξε και την έξοδο.

Τους 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία. Αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, το ΕΣΥ και τη ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ σε σχέση με τις κινητοποιήσεις απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια έδωσε δίκιο στην πανεπιστημιακή κοινότητα που αντιδρά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση λίγο μετά τις 19.15 όπως είχε ενημερώσει κατά την έναρξη, αφού προηγουμένως προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. «Η παιδεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία. Οι φοιτητές δεν είναι “ληστές”» ανέφερε, παραπεμποντας στον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Έντονη ανησυχία για την περαιτέρω δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, και την εικόνα που παρουσιάζει στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και στους μαζικούς κοινωνικούς χώρους εξέφρασε ο Διονύσης Τεμπονέρας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου. 

Τη συμφωνία του με την στάση που έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής στα εξοπλιστικά εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ από την άλλη χαρακτήρισε λανθασμένη την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. «Είναι απολύτως συνετή και υπεύθυνη η αρχική τοποθέτησή μας στα αμυντικά θέματα (F35)», είπε ειδικότερα για τα εξοπλιστικά στον απόηχο της ηχηρής διαφωνίας που εκφράζει ο συντονιστής την ΚΟ Παύλος Πολάκης. Από την άλλη φέρεται να σημείωσε πως είναι «λάθος η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας για ακρίβεια και στέγη ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας τοποθετήθηκε και για το θέμα που είδε πρόσφατα και το φως της δημοσιότητας, την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης του μειονοτικού πρώην δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Νομαρχιακή. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ως μέλος του κόμματος ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου» σημείωσε. 

Στην ανάγκη για την κοστολόγηση των μέτρων που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την εισήγησή του.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Γενιδούνιας: Απαντά με στοιχεία γιατί δεν κατέθεσε στην Επιτροπή Γεραπετρίτη – Δεν εκλήθη και στην Εξεταστική Επιτροπή

Νοσοκομεία: Τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα – «Θερμή» υποδοχή στο υπουργείο Υγείας

Κασσελάκης σε ΓΣΕΕ: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα στα 900 ευρώ τουλάχιστον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:11