search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:45
MENU CLOSE

Lufthansa: Παρέλυσαν πέντε γερμανικά αεροδρόμια από την απεργία προσωπικού εδάφους – Ακυρώθηκε το 90% των πτήσεων

07.02.2024 17:02
lufthansa

Μια απεργία του προσωπικού εδάφους της εταιρείας παρέλυσε στην κυριολεξία πέντε γερμανικά αεροδρόμια την Τετάρτη στο πλαίσιο αιτημάτων των εργαζομένων για μισθολογική αναπροσαρμογή.

Η Lufthansa ακύρωσε έως και το 90% των περίπου 1.000 προγραμματισμένων πτήσεων της. Η αεροπορική εταιρεία έκανε λόγο για 100.000 επιβάτες που επηρεάζονται από την απεργία.

Στους μεγάλους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από τις μισές συνήθεις πτήσεις, καθώς η Lufthansa είναι ο κύριος αερομεταφορέας εκεί.

Το συνδικάτο Verdi απείλησε την Τετάρτη να παρατείνει τις απεργίες του εάν το εκτελεστικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας δεν βελτιώσει σημαντικά την τρέχουσα προσφορά μισθών για το προσωπικό εδάφους.

Η απεργία στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο διοικητικό συμβούλιο: «Μπορούμε να την παρατείνουμε περισσότερο αν μας προκαλέσετε», δήλωσε ο διαπραγματευτής του Verdi.

Η 27ωρη απεργία αναμένεται να διαρκέσει έως το πρωί της Πέμπτης.

Εκτός από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, εργαζόμενοι σε διάφορες εταιρείες της Lufthansa στο Αμβούργο, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ αποχώρησαν από τις εργασίες τους την Τετάρτη.

«Είναι μια πικρή μέρα για τους επιβάτες μας», δήλωσε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Lufthansa, Μάικλ Νίγκεμαν, στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF. Η κλιμάκωση που επέλεξε το συνδικάτο δεν ήταν απαραίτητη, είπε.

Ο διευθυντής ζήτησε από τους διαδηλωτές να αναγνωρίσουν την προηγούμενη συμφωνία με αυξήσεις μισθών έως και 19% καθώς και την προσφορά που παρουσιάστηκε.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου, από την άλλη, κατηγόρησε τη διοίκηση ότι συμπεριφέρεται με ασέβεια στους υπαλλήλους της. Είπε: «Η διαφορά μεταξύ του ιπτάμενου προσωπικού και του προσωπικού εδάφους πρέπει επιτέλους να τερματιστεί».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πολύ δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους. Ένας χειριστής αποσκευών ανέφερε: «Έχουμε 50% λιγότερους υπαλλήλους από ό,τι πριν από την [πανδημία] του κορωνοϊού, αλλά η δουλειά παρέμεινε η ίδια. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να απαιτούμε ακόμη περισσότερους».

Ένας άλλος είπε: «Χρειαζόμαστε την αύξηση για να ζήσουμε, όλα έχουν γίνει πολύ πιο ακριβά».

Η Γερμανική Ένωση Αεροπορίας (BDL) προσπάθησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση. «Καλώ τα συνδικάτα να οργανώσουν τον επόμενο γύρο συλλογικών διαπραγματεύσεων με αίσθηση αναλογίας», δήλωσε ο επικεφαλής του BDL Jost Lammers στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Judith Godreche: Η γαλλίδα ηθοποιός κατήγγειλε τον σκηνοθέτη Benoit Jacquot για βιασμό

Πάπας Φραγκίσκος: Υποκρισία να μην αντιδρά κανείς αν ευλογήσω έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται κόσμο, αλλά μόνο αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο

Από γκάφα σε γκάφα ο Τζο Μπάιντεν: Τώρα ξέχασε ακόμα και το όνομα της… Χαμάς σε ομιλία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:42