search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Νετανιάχου: «Χωρίς νόημα οι συνομιλίες για εκεχειρία – Εκτός πραγματικότητας οι απαιτήσεις της Χαμάς»

17.02.2024 22:44
NETANIAHOU

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι έστειλε στο Κάιρο διαπραγματευτές για συνομιλίες αναφορικά με μια συμφωνία εκεχειρίας, όπως το ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ωστόσο οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις έως ότου η Χαμάς κάνει αλλαγές στα αιτήματά της.

Παράλλλα, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας όπου περίπου 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν συνωστιστεί.

Όπως ανέφερε, αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εκεί, το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Ναβάλνι: Πάνω από 340 συλλήψεις σε εκδηλώσεις μνήμης στη Ρωσία – «Σιγή ιχθύος»  από τον Πούτιν

ΗΠΑ: Σαλάχι έγινε… σταρ – Έμεινε έγκυος με παρθενογένεση

Παρίσι: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που τους απείλησε με χασαπομάχαιρο – Τον πυροβόλησαν 20 φορές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36