search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:29
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: «Nα σταματήσει η διαδικασία εκλογών του προέδρου και σε όποιον αρέσει»

24.02.2024 16:45
iliopoulos_o8wnas

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο νέων εκλογών για την ανάδειξη προέδρου εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος.

«Καταθέτω πρόταση προς το Συνέδριο να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου και σε όποιον αρέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να γίνει «τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος» μετά τις ευρωεκλογές.

«Τον Ιούνιο του 20-23 ζήσαμε σαν πολιτικός οργανισμός μια εκλογική απώλεια, η οποία μετατράπηκε σε μία ταυτοτική απώλεια (…) Απωλέσαμε τον προηγούμενο πρόεδρο που είχαμε, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον έκανε για λόγους, όχι μόνο ευθιξίας αλλά και σωστής πολιτικής στάσης, για να αφήσει τον οργανισμό για να αναπτυχθεί μόνος του. Μετά το σοκ της απώλειας συνήθως περνάμε στον θυμό (…)», συνέχισε.

«Έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας»

«Βιώνουμε έναν θυμό, και επειδή δεν μπορούμε να τον κατευθύνουμε προς τους ψηφοφόρους, είναι πολιτικά αδόκιμο και θα ήταν και καταστροφικό, τον κατευθύνουμε προς τον εαυτό μας, τον κατευθύνουμε ο ένας προς τον άλλον(…) Έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

»Αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας ακόμα διαίρεσης. Στη δική μας περίπτωση το παράδοξο και φαιδρό είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε πολιτικές διαφωνίες, δεν έχουμε πολιτικές διαφωνίες μεταξύ μας (…)», συνέχισε.

«Χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε παρακάτω, χρειαζόμαστε τη δέσμευση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσει την επαφή του με τη βάση του κόμματος, την οποία έχει φέρει επίσης στο κόμμα, ότι θα διευρύνει την επαφή του με ανθρώπους που απογοητεύτηκαν, ότι θα δεχτεί να ησυχάσει μερικές φορές και να τείνει ένα χέρι φιλίας και χρειαζόμαστε επίσης ένα κόμμα, το οποίο εκτός από τον πρόεδρο θα έχει και ένα φάσμα πολιτικό γύρω του από όργανα που λειτουργούν [..] Χρειαζόμαστε οργανωμένο κομματικό οργανισμό, σεβασμό στα όργανα, να σταματήσουν οι αλληλογραφίες μεταξύ προέδρου και οργάνων», επισήμανε.

«Σαν βουλευτής Επικρατείας καταθέτω πρόταση προς το Συνέδριο να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου, σε όποιον αρέσει, ακόμη και αν δεν αρέσει στον σύντροφο Κασσελάκη που θέλει να αναμετρηθεί, δεν με ενδιαφέρει, ζητώ από το Συνέδριο να σταματήσει αυτή η διαδικασία, να εκλέξει Κ.Ε., όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος», κατέληξε.  

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το ψήφισμα κατά των εκλογών – Τι ζητά από τους συνέδρους (Photo)

Ραγκούσης: Αποδοκιμασίες για την αναφορά του στο δάνειο Κασσελάκη – «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» (Video)

«Ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: Διαφωνώ με Ανδρουλάκη – Δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω, δηλώνει η Γιαννακοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:29