search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:50
MENU CLOSE

Μάικ: Το κοτόπουλο που έζησε ακέφαλο για δύο χρόνια! (Videos)

26.02.2024 14:12
kotopoyla-new

Ο Μάικ, ήταν ένα κοτόπουλο σαν όλα τα άλλα που μεγάλωνε στη φάρμα της οικογένειας Όλσεν, στην μικρή πόλη Φρούτα, στο Κολοράντο.

Τον Σεπτέμβριο του 1945, ο Μάικ είχε μεγαλώσει αρκετά και ο κύριος Όλσεν αποφάσισε να τον σφάξει ή σωστότερα να τον αποκεφαλίσει.

Είναι γνωστό ότι τα κοτόπουλα δεν πεθαίνουν αμέσως όταν αποκεφαλιστούν, αλλά συνεχίζουν να τρέχουν για λίγα δευτερόλεπτα -χωρίς το κεφάλι τους- μέχρι να σωριαστούν.

Έτσι έγινε και με τον Μάικ, ο οποίος συνέχισε να περπατά στο κτήμα χωρίς το κεφάλι του. Μάλιστα ο κύριος Όλσεν τον έβλεπε να κάνει τη συνηθισμένη κίνηση που κάνουν τα κοτόπουλα όταν ψάχνουν για φαγητό, αλλά δεν έδωσε σημασία και τον άφησε ξέροντας ότι σε λίγο θα σωριαζόταν νεκρός.

Το επόμενο όμως πρωί, ο κύριος Όλσεν δοκίμασε την έκπληξη της ζωής του βλέποντας τον Μάικ να είναι ακόμη ζωντανός! Ο κύριος Όλσεν κατάλαβε πως ήταν θέλημα θεού να ζήσει ο Μάικ, αλλά έπρεπε να βρει έναν τρόπο ώστε να τρέφεται το ακέφαλο κοτόπουλο.

Άρχισε λοιπόν και του χορηγούσε με μια σύριγγα υγρή τροφή στον οισοφάγο, και ύστερα καθάριζε τον οισοφάγο από τις βλέννες και τα υπολείμματα τροφής για να μην πνιγεί το ακέφαλο κοτόπουλο.

Photo By Wikipedia

Επιστημονικό παράδοξο

Η είδηση του ακέφαλου κοτόπουλου διαδόθηκε αστραπιαία, και οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, εξέτασαν τον ακέφαλο Μάικ, αναζητώντας εξηγήσεις.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο Μάικ επέζησε επειδή ο κύριος Όλσεν αστόχησε και άφησε απείραχτο ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου, το ένα αυτί και την καρωτίδα. Παράλληλα, ένας θρόμβος είχε σώσει το ακέφαλο κοτόπουλο από την ακατάσχετη αιμορραγία.    

Ο Μάικ, είχε χάσει την όρασή του, το ράμφος του, και το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του, που όμως δεν επηρέαζε την επιβίωσή του και τις ζωτικές του λειτουργίες.

Η τοπική εφημερίδα έγραψε ένα άρθρο για τον Μάικ, και όλη η Αμερική ξετρελάθηκε!

Περιοδεία στις ΗΠΑ

Ο κύριος Όλσεν δέχτηκε προτάσεις για να κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ επιδεικνύοντας το κοτόπουλο – θαύμα!

Έτσι, ξεκίνησε μια πραγματική περιοδεία, και ο κύριος Όλσεν ταξίδευε με τον ακέφαλο Μάικ από πόλη σε πόλη εκπλήσσοντας το κοινό. Η φήμη τους έφτασε στο αποκορύφωμά της και τα θέατρα γέμιζαν καθώς οι άνθρωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Λέγεται ότι ο κύριος Όλσεν έβγαζε 4.500 – 5.000 δολάρια το μήνα από τα εισιτήρια. Την εποχή εκείνη τα ποσά αυτά ήταν ιλιγγιώδη, αφού μπορούσες να αγοράσεις σπίτι με 10.000 δολάρια.

Με την περίπτωση του ακέφαλου Μάικ, ασχολήθηκαν τα δελτία ειδήσεων όλης της χώρας, ενώ ακόμη και τα μεγάλα περιοδικά Time και Life έκαναν αφιέρωμα στην απίστευτη ιστορία του κοτόπουλου.

Άδοξο τέλος

Ο κύριος Όλσεν και ο Μάικ, ταξίδευαν επί 18 μήνες κάνοντας επιδείξεις, μέχρι που έφτασαν στο Φοίνιξ, της Αριζόνα, όπου ο Μάικ δυστυχώς πνίγηκε από έναν σπόρο καλαμποκιού που έφραξε τον οισοφάγο του. Ο κύριος Όλσεν δεν είχε μαζί του το κατάλληλο εργαλείο για να αποφράξει τον οισοφάγο του Μάικ, κι έτσι το ακέφαλο κοτόπουλο πνίγηκε.

Λέγεται ότι ο κύριος Όλσεν μην θέλοντας να παραδεχτεί το λάθος του, διέδωσε ότι είχε πουλήσει τον Μάικ, κι έτσι η ιστορία του και η φήμη του διατηρήθηκαν για αρκετό ακόμη καιρό.

Οι κάτοικοι της πόλης Φρούτα, του Κολοράντο, στεναχωρήθηκαν για τον χαμό του ακέφαλου Μάικ, που είχε γίνει μια ιδιότυπη μασκότ για τη μικρή τους πόλη. Στο φινάλε ο Μάικ είχε γίνει αφορμή να πέσουν για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας στη μικρή τους πόλη.

Έστησαν λοιπόν, σε κεντρικό σημείο, ένα μεταλλικό ακέφαλο άγαλμα κοτόπουλου για να τον θυμούνται, ενώ από το 1999 διοργανώνουν ανελλιπώς ένα αγροτικό φεστιβάλ στη μνήμη του.

Η απίστευτη ιστορία του ακέφαλου Μάικ, έγινε ακόμη και τραγούδι, “Mike, The Headless Chicken”, από την τραγουδοποιό της μουσικής country, Jan Gillies.

Διαβάστε επίσης:

Politico: «Προνομιακή σχέση της φον ντερ Λάιεν με τη γερμανική βιομηχανία» – Οι σκιές που απειλούν την επανεκλογή της στην Κομισιόν

Παλαιστίνη: Παραίτηση της κυβέρνησης και σχέδια Νετανιάχου για εκδίωξη των αμάχων από την Ράφα (Video)

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής – Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09