search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Χαμάς: Ανακοίνωσε 7 νεκρούς ομήρους από ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, λίγα 24ωρα πριν την πιθανή συμφωνία για εκεχειρία

01.03.2024 20:38
nekroi_omhroi_xamas

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζει με νεότερη ανακοίνωσή της η Χαμάς τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι συζητούσε με το Ισραήλ μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση κάποιων από τους 130 ανθρώπους που κρατούνται. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, σχολιάζουν τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των εχθρικών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του εχθρικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ξεπεράσει τους εβδομήντα αιχμαλώτους», υποστηρίζει η οργάνωση σε ανάρτηση που περιλαμβάνει βίντεο τριών από τους ομήρους.

Η Χαμάς κατονόμασε τρεις από τους ομήρους που φέρεται να σκοτώθηκαν ως Χαϊμ Γκερσόν Πέρι, 79 ετών, Γιοράμ Ιτάκ Μέτζγκερ, 80 ετών και Αμιράμ Ισραήλ Κούπερ, 85 ετών. Η τρομοκρατική ομάδα είπε ότι μια μεταγενέστερη ανακοίνωση θα περιέχει τα ονόματα των υπολοίπων τεσσάρων.

Και οι τρεις άνδρες απήχθησαν από το κιβούτς Νιρ Οζ κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τη Χαμάς είναι ανεπιβεβαίωτες, ενώ έχει κοινοποιήσει στο παρελθόν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας των ομήρων στο πλαίσιο ψυχολογικό πολέμου, σχολιάζει η Jerusalem Post.

«Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η επαφή μας έχει διακοπεί με τους μουτζαχεντίν μας που φρουρούν έναν αριθμό εχθρικών αιχμαλώτων στον τομέα μας», ανακοίνωσε η Χαμάς στο τηλεγράφημά της, «και ότι πιστεύουμε ότι ένας αριθμός από τους κρατούμενους σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του σιωνιστικού βομβαρδισμού.

«Μετά από εξέταση και έλεγχο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώσαμε το μαρτύριο ορισμένων μουτζαχεντίν μας και τη δολοφονία επτά εχθρικών αιχμαλώτων στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα του σιωνιστικού βομβαρδισμού».

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των εχθρικών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του εχθρικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ξεπεράσει τους εβδομήντα αιχμαλώτους», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ήμασταν πρόθυμοι να διαφυλάξουμε τις ζωές των κρατουμένων, αλλά έχει γίνει σαφές ότι η εχθρική ηγεσία σκοτώνει σκόπιμα τους κρατούμενους της για να απαλλαγεί από αυτό το κεφάλαιο».

Το Ισραήλ και η Χαμάς σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί συζητούν μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση κάποιων εκ των περίπου 130 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα παύση στον πόλεμο, που είναι πλέον στον πέμπτο του μήνα – αν και το χθεσινό λουτρό αίματος στη Γάζα με πάνω από 100 νεκρούς φέρνει νέα εμπόδια στις συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Στα πρόθυρα διαζυγίου ο βασιλιάς Φελίπε και η Λετίθια, μετά το όργιο φημών για την απιστία της βασίλισσας

Ινδία: Με Ριάνα, Ζάκερμπεργκ και Ιβάνκα Τραμπ γιορτάζει ο μαικήνας Μουκές Αμπάνι τον επικείμενο γάμο του γιου του (Videos)

Αμερικανός υπουργός Άμυνας: Το ΝΑΤΟ θα συρθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία, αν χάσει η Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:59