search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν: Επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση πυρηνικού διηπειρωτικού πυραύλου στον απόηχο των προειδοποιήσεων

01.03.2024 17:27
PIRINIKA-PUTIN-12

Σε επίδειξη δύναμης προχώρησε το Κρεμλίνο, με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι έκανε επιτυχημένη δοκιμή ενός πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Πρόκειται για πυρηνικό διηπειρωτικό πύραυλο, όπως λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, το πλήρωμα της πυραυλικής δύναμης Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση μάχης ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός της εκτόξευσης ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του πυραυλικού συστήματος.

Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, προχώρησαν σε προετοιμασία και διαξαγωγή εκτόξευσης σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου κατά την τελευταία δίωρη ομιλία του, στην οποία μεταξύ άλλων εμφανίστηκε έντονα επικριτικός έναντι της Δύσης για την ανάμειξή της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Μακρόν και προειδοποίησε τη Δύση για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου αν στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα διαθέτει το οπλοστάσιο για να πλήξει δυτικούς στόχους. Έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Δύση μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ΝΑΤΟικών χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, πρόταση η οποία, αν και αποδοκιμάστηκε από τις δυτικές χώρες, φαίνεται πως ήταν σταθμισμένη και μελετημένη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία προτίθεται να επιτεθεί στην Ευρώπη, αλλά προειδοποίησε ότι αν η χώρα του προκληθεί τότε θα μπορούσε να απαντήσει με πυρηνικά όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανεύθυνη ρητορική από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν είναι αυτός τρόπος να μιλά ο ηγέτης μιας πυρηνικής δύναμης», είπε ο Μίλερ.

Διαβάστε επίσης:

Εμανουέλ Μακρόν: Υποσχέθηκε ότι θα… βουτήξει στον Σηκουάνα για να αποδείξει την καθαρότητα των νερών του ποταμού (videos)

Αλεξέι Ναβάλνι: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του ρώσου αντιφρονούντα – Συνθήματα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (photos/videos)

Politico για Qatargate: Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν Αρχιεπιθεωρητή που ερευνά το σκάνδαλο – Τι ψάχνει η βέλγικη εισαγγελία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48