search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Δυτική Όχθη: Μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση στη Ραμάλα – Σκότωσαν 16χρονο

04.03.2024 15:58
gaza

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τη νύχτα, σκοτώνοντας έναν 16χρονο σε καταυλισμό προσφύγων κατά τη μεγαλύτερη επιδρομή τους στην πόλη εδώ και χρόνια, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές τη Δευτέρα.

Μάρτυρες στη Ραμάλα είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν με δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στην πόλη, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ασκεί περιορισμένη αυτοδιοίκηση σε τμήματα της Δυτικής Όχθης.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 16χρονο Μουσταφά Αμπού Σαλμπάκ ενώ έκαναν έφοδο στον προσφυγικό καταυλισμό Am’ari. Τηλεοπτικά πλάνα του Reuters μετέδωσαν εικόνες με στρατιωτικά οχήματα να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό καθώς στρατιώτες με τουφέκια στέκονταν κοντά.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ανέφερε ότι ξέσπασαν συγκρούσεις καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον καταυλισμό, «κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες σε νέους», τραυματίζοντας τον Αμπού Σαλμπάκ στο λαιμό και στο στήθος.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι ισραηλινές κατοχικές αρχές κάνουν τις ζωές των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη «μια αφόρητη κόλαση» με επιδρομές, συλλήψεις και περιορισμούς μετακίνησης, προειδοποιώντας για «σοβαρούς κινδύνους» διολίσθησης της Δυτικής Όχθης σε «βία και αναρχία».

Η βία έχει αυξηθεί στη Δυτική Όχθη παράλληλα με τον πόλεμο της Γάζας, με τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιους να σκοτώνονται σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους, και το Ισραήλ να κάνει τακτικές επιδρομές σε παλαιστινιακές περιοχές σε όλη την επικράτεια που κατέλαβε το 1967.

Η WAFA ανέφερε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη και ανατίναξαν το σπίτι ενός άνδρα που είχε κατηγορηθεί προηγουμένως από το Ισραήλ ότι διεξήγαγε επίθεση κατά την οποία μια Βρετανο-Ισραηλινή μητέρα και οι δύο κόρες της σκοτώθηκαν τον Απρίλιο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους σε επιδρομές στη Δυτική Όχθη τη νύχτα, σύμφωνα με το The Palestinian Prisoners Club.

Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στον αποκλεισμό κεντρικού δρόμου από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην περιοχή Τουλκάρμ της Δυτικής Όχθης, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Τεράστιο πρόστιμο στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στις εφαρμογές μουσικής

Κέιτ Μίντλετον: Τι συμβαίνει με την πριγκίπισσα; – Η μυστικοπάθεια που οδήγησε σε θεωρίες συνομωσίας και σενάρια

Διάστημα: Αμερικανορωσική αποστολή, εν μέσω ψυχροπολεμικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:47