search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:13
MENU CLOSE

Κολωνός: Οργή για την πρόταση αθώωσης του Μίχου – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Προπύλαια, Σεπόλια και Θεσσαλονίκη

14.03.2024 20:01
sygkentrosi

Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα Προπύλαια που διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες για την υπόθεση της 12χρονης στο Κολωνό, αλλά και στα Σεπόλια μετά από κάλεσμα του ΚΚΕ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στις πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόταση της Εισαγγελέως για απαλλαγή από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, η οποία έχει προκαλέσει οργή.

Η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 250 άτομα, ωστόσο η συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη με περίπου 2.000 διαδηλωτές.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν για κάποια ώρα τα αδέρφια της 12χρονης, τα οποία κρατούσαν πανό στήριξης της μητέρας τους, για την οποία η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες.

Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα όπου οι διαδηλωτές άνοιξαν πανό μπροστά από τη Βουλή, στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Το κράτος ξεπλένει τον Μίχο βιαστή – Έξω η μάνα από τη φυλακή».

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε μικρή ένταση, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν κοντά στο φυλάκιο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η πορεία κατέληξε και πάλι στα Προπύλαια, όπου δημιουργήθηκε μικρή ένταση στιγμιαία, όταν πέταξαν πάλι πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Κοραή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και με δύο βομβίδες κρότου – λάμψης. Ωστόσο εκεί σταμάτησε η ένταση και δεν συνεχίστηκε.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην συγκέντρωση, που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, στα Σεπόλια, στη γειτονιά του βασικού κατηγορούμενου. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μαθητές.

Φώναξαν συνθήματα όπως «φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η σήψη του συστήματος τέρατα γεννά».

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και του κράτους, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία της Καμάρας.

Η πορεία έγινε με αφορμή την χθεσινή εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

«Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστες» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά», ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν.

Την πορεία συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ η Τροχαία εξέτρεπε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Τήνο: Υδροσίφωνας «χορεύει» πάνω από τη θάλασσα (Photo)

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό

Κολωνός: Η συνήγορος του Κασιδιάρη και του Κορκονέα, Βάσω Πανταζή, που αναλαμβάνει «φιντάνια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12