search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Και με τη «βούλα» της Ευρωβουλής ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε. για την ελευθερία των ΜΜΕ

15.03.2024 14:02
mme-new

Με  464 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 65 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο κανονισμό της ΕΕ, με πρόταση της LEFT, για την προστασία δημοσιογράφων και ΜΜΕ από πολιτικές και κάθε άλλη μορφής παρεμβάσεις.

Ο «Κανονισμός για την Ελευθερία των ΜΜΕ στην Ευρώπη» (European Freedom Media Act – EFMA)  απαγορεύει στις αρχές να πιέζουν δημοσιογράφους και συντάκτες να αποκαλύπτουν τις πηγές τους, όπως για παράδειγμα με την προσωπική τους κράτηση, με την επιβολή κυρώσεων, με έρευνες στα γραφεία τους ή με την εγκατάσταση παρεμβατικού λογισμικού παρακολούθησης στις ηλεκτρονικές συσκευές τους.

Η EFMA έχει σημαντικές εγγυήσεις και δικλείδες ασφαλείας με τις οποίες διασφαλίζεται η «συντακτική ανεξαρτησία» από τη χειραγώγηση ή την επιρροή της ιδιοκτησίας.

Ρυθμίζεται με απόλυτα διαφανή και λεπτομερή τρόπο η διαδικασία fact checking. Αίρεται στο εξής το δικαίωμα των μεγάλων πλατφορμών να λογοκρίνουν περιεχόμενο ειδήσεων απροειδοποίητα και κατά το δοκούν.

Επίσης υπάρχει, μεταξύ άλλων, μέριμνα για την προστασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης της ΕΕ από μεγάλες πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικο από τους «Σπαρτιάτες» στην Αναστασία Γιάμαλη – «Παραμένω αμετακίνητη στην αντιφασιστική μου στάση» η απάντησή της (photo)

«Κούρσα» για την επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας ίσως και πριν από τις Ευρωεκλογές

Ελεωνόρα Μελέτη: Με πανηγυρισμούς και τον ύμνο του Ολυμπιακού η έναρξη της εκπομπής της (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:27