search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:16
MENU CLOSE

Δώρα Χρυσικού: «Θα παίξω σε μονόλογο βασισμένο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

27.03.2024 20:57
xrusikou

Καλεσμένη σήμερα (27/03) το απόγευμα στο Στούντιο 4 με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, βρέθηκε η Δώρα Χρυσικού. Η ηθοποιός μίλησε και για το επόμενο θεατρικό που πρόκειται για έναν μονόλογο που βασίζεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης αναφέρθηκε και στην περιπέτειά της με τον καρκίνο και τον τρόπο χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή.

«Είναι ένας μονόλογος που βασίζεται στις καταθέσεις των δύο φοιτητριών, των δύο αυτόπτων μαρτύρων, που ήταν μπροστά το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Παύλος στο Κερατσίνι. Στο πρώτο δικαστήριο που κράτησε πεντέμισι χρόνια και ουσιαστικά αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και έδωσε τις ποινές στην ηγεσία, υπήρξαν κάποιοι μάρτυρες».

«Να θυμίσουμε ότι ήταν τρεις υποθέσεις: ήταν η δολοφονία του Παύλου, της σωματικής βλάβης που υπέστησαν οι Αιγύπτιοι εργάτες και η επίθεση στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ. Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, στις μαρτυρίες της υποστηρικτικής γραμμής της οικογένειας, υπήρχαν και αυτά τα δύο κορίτσια. Αυτά τα κορίτσια πήγαν από μόνες τους εκείνο το βράδυ και είπαν “ήμασταν μπροστά και θέλουμε να καταθέσουμε“».

«Είναι ουσιαστικά το κράμα μιας νέας γυναίκας, ο μονόλογος διαδραματίζεται τη στιγμή που έχει κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει και για μένα θέλω να φωτίσω το φόβο του μέσου ανθρώπου. Να φωτίσω το κομβικό σημείο αν αυτός ο άνθρωπος θα πάρει θέση».

«Δεν ήθελα να βγάλω ένα μανιφέστο. Ήθελα να καταδείξω την ανθρώπινη πλευρά , ενός ανθρώπου που ουσιαστικά σε κάποια στιγμή της ζωής του πρέπει να πάρει θέσει. Σε κάποια στιγμή ο μονόλογος λέει: ” Ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή θα είσαι με τους φονιάδες”», κατέληξε η Δώρα Χρυσικού.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, μίλησε για την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο και παράλληλα περιέγραψε ένα σχόλιο που είχε δεχθεί και την έφερε σε άβολη θέση.

«Κάναμε το πάρτι στο Mega για την Γη της Ελιάς. Εγώ τότε ήμουν φαλακρή, με ψεύτικες βλεφαρίδες και με την περούκα. Ένας άνθρωπος που με έβλεπε, καταλάβαινε πως δεν είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απόλυτα υγιής. Με πλησίασε ένας δημοσιογράφος και με κοίταξε περίεργα. Μου είπε: Βρε Δώρα να σε ρωτήσω κάτι;

Τα μαλλάκια σου είναι κάπως. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος με νοιάξιμο ή πραγματική απορία θέλει να εκμαιεύσει μία πληροφορία, αλλά που πάει να βγάλει κουτσομπολιό.

Τότε θυμάμαι πως ένιωσα τόσο άβολα και είπα πως θα κάνω καθρεφτάκι. Τη ντροπή αυτή και το άβολο θα στο επιστρέψω» ανέφερε στην τοποθέτησή της η Δώρα Χρυσικού.

Και εν συνεχεία εξομολογήθηκε:

«Υπήρχαν κ άλλοι άνθρωποι γύρω. Ήμουν με ένα ποτήρι κρασί, τον πλησίασα και του είπα ότι μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου. Φορώ περούκα γιατί έχω καρκίνο και κάνω θεραπείες.

Τα έχασε, μου ζήτησε συγγνώμη και τότε είπα πως δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να με κάνει να νιώσω τόσο άβολα και άσχημα. Τέτοιο στίγμα επειδή αρρώστησα. Είπα ότι αυτό θα το επιστρέφω πάντα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει στον ρόλο του «Maverick» ο Τομ Κρουζ – «Κλείδωσε» το Top Gun 3

ΕΡΤ: Η ΕΡΤ2 δεν καταργείται, το καλοκαίρι θα είναι το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων

«Τιτανικός»: Ποιο αντικείμενο της ταινίας πωλήθηκε για πάνω από 700.000 δολάρια σε δημοπρασία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:16