search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:33
MENU CLOSE

ΗΠΑ: 7χρονο αγόρι ισχυρίζεται ότι πέθανε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, στους Δίδυμους Πύργους

05.04.2024 15:23
WTC

Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση. Ένα αγόρι που γεννήθηκε το 2004, άρχισε να ισχυρίζεται ότι είχε βιώσει τον θάνατό του, εκείνη την τραγική ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Όλα άρχισαν το 2007, όταν ο 3χρονος τότε Κέιντ, άρχισε να έχει εφιάλτες και να λέει στη μητέρα του ότι θυμόταν με ποιο τρόπο είχε πεθάνει.

Ο μικρός ισχυριζόταν ότι θυμόταν πως εργαζόταν σε ένα ψηλό κτίριο από το οποίο έβλεπε το Άγαλμα της Ελευθερίας, και πως πέθανε, όταν κάτι χτύπησε το κτίριο αυτό αναγκάζοντάς να πάρει φωτιά και να καταρρεύσει.

Το παιδί ξυπνούσε μέσα στη νύχτα τρομαγμένο και έκλαιγε γοερά στην αγκαλιά της μητέρας του.

Οι γονείς προβληματίστηκαν αφού κανείς δεν του είχε αναφέρει ποτέ για το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Κανείς από την οικογένεια δεν είχε εμπλακεί στο τραγικό συμβάν, ούτε ζούσαν στη Νέα Υόρκη. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να έχει ακούσει την ιστορία αυτή στο σχολείο, αφού ο μικρός δεν είχε πάει καν στο προ-νήπιο.

Όταν έμαθε να χειρίζεται τα χρωματιστά του μολύβια, ο μικρός Κέιντ άρχισε να ζωγραφίζει αεροπλάνα-τέρατα που χτυπούσαν πάνω σε δύο ψηλά κτίρια. Οι ζωγραφιές ήταν ασυνήθιστα εφιαλτικές για ένα τόσο μικρό παιδί. Τα άλλα παιδάκια ζωγράφιζαν κάποιο σπίτι με λουλούδια, τον μπαμπά και τη μαμά, ίσως και μερικά ζωάκια.

Ο Κέιντ άρχισε να γίνεται εμμονικός με τα αεροπλάνα. Τα φοβόταν όταν τα έβλεπε σταθμευμένα. Τον μαγνήτιζαν στα καταστήματα παιχνιδιών. Τα φοβόταν όταν πετούσαν πάνω από την πόλη και δεν ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο των γονιών του, αλλά πιο πολύ φοβόταν το πού κατευθύνονταν όλα αυτά τα αεροπλάνα. Το παιδί άρχισε να απομονώνεται στο σχολείο, γιατί με τις ιστορίες που έλεγε τρόμαζε τα υπόλοιπα παιδάκια της τάξης.

Όταν έκλεισε τα 7 του χρόνια, ο Κέιντ ένιωθε πραγματικό τρόμο και δεν ήθελε να βρίσκεται κοντά σε ψηλά κτίρια. Κάθε ψηλό, γυάλινο κτίριο τού θύμιζε τους Δίδυμους Πύργους και τού έφερνε στο νου «οδυνηρές αναμνήσεις».

Οι γονείς ένωσαν τα κομμάτια αυτού παζλ, αλλά δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ο μικρός περιέγραφε την εμπειρία της 11ης Σεπτεμβρίου. Πράγμα αδύνατον, αφού είχε γεννηθεί 3 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν. Είπε επίσης ότι ήθελε να αλλάξει όνομα, γιατί το «Κέιντ» δεν ήταν το πραγματικό του όνομα.

Η μητέρα του, Μόλι, έψαξε τα αρχεία και βρήκε ίσως το πραγματικό του όνομα, αλλά το κρατά κρυφό για να μην δηλητηριάσει το πένθος της οικογένειας του νεκρού.

Στο μεταξύ το παιδί απομονώνεται όλο και περισσότερο. Οι γείτονες δεν αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με τον Κέιντ. Όσα παιδιά άκουσαν την ιστορία του, τον αποκάλεσαν ψεύτη κι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Το παιδί μοιάζει μόνο του, παγιδευμένο σ’ έναν εφιάλτη που πιθανότατα δεν είναι δικός του και ούτε βέβαια του αναλογεί.

Ψύχωση ή απάτη;

Τελικά τί γίνεται με τον Κέιντ; Είναι θύμα του «Συνδρόμου Μυνχάουζεν»;

Είναι θύμα της μαζικής υστερίας ή του συλλογικού ασυνείδητου της αμερικάνικης κοινωνίας; Είναι ένας ευαίσθητος δέκτης που βιώνει στο πετσί του το συλλογικό τραύμα της 11ης Σεπτεμβρίου ή απλά ένα αθώο θύμα αυθυποβολής;

Μήπως ο Κέιντ είναι για την μητέρα του η μεγάλη ευκαιρία για την πολυπόθητη διασημότητα; Μήπως τελικά ο μικρός Κέιντ έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης από την ίδια τη μητέρα του;

Ένα παιδί παγιδευμένο στους εφιάλτες του, ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το ψέμα Μπάιντεν στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – Πώς έμπλεξε την Ελλάδα με την Κίνα (video)

Γάζα: Στην Αίγυπτο ο διευθυντής της CIA για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – «Πράσινο φως» για παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας (video)

Γιατί ο Μακρόν τροφοδοτεί ανησυχίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:32