search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:57
MENU CLOSE

Η Μαίρη Παναγιωταρά για την Έλενα Ακρίτα

06.04.2024 16:14
mairi-panagiotara-new

Άσχετα από το πού ανήκει κανείς πολιτικά, πιστεύω ότι θα συμφωνήσει πως δεν είναι και πολύ ωραίο και καθόλου πολιτικό, αν θέλεις να «χτυπήσεις» κάποιον, να χτυπάς αντ’ αυτού. Είναι σαφές ότι μιλώ για την κόντρα (για να μιλήσω και εγώ με τηλεοπτικούς όρους, γιατί ούτως ή αλλιώς, νομίζω πως γι’ αυτό γίνονται αν όχι όλα, τα περισσότερα).

Η κυρία Ακρίτα γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της, αλλά και στο κόμμα της; Συνήθως, η αριστερά δεν εφαρμόζει τέτοιες τακτικές και να τις βαφτίζει πολιτικές αντιπαραθέσεις. Συνήθως. Επίσης, η αριστερά. Η κυρία Ακρίτα είναι μια σημαντική προσωπικότητα,. Όχι; Υπήρξε μια σημαντική ηθοποιός, μια εξαιρετική σεναριογράφος, μια πάρα πολύ καλή χρονογράφος-δημοσιογράφος και είναι μια σημαντική πολιτικός- βουλευτής. Όχι; Γιατί λοιπόν; Νομίζω ότι διαπράττει ατόπημα, όχι μόνον γιατί τα «βάζει με τον διπλανό (του), αλλά κυρίως γιατί ο διπλανός είναι γυναίκα. Η κρεβατομουρμούρα πολλές φορές είναι αδυσώπητη, όμως το πρωί ο άλλος θα πάρει την απόφαση, ο άλλος θα υπογράψει, ο άλλος θα αποφασίσει, ο άλλος θα κυβερνήσει.

Η κυρία Ακρίτα με την είσοδό της στο κοινοβούλιο, το ομόρφυνε, το αναβάθμισε, το απογείωσε, με την κομψότητά της, με την αισθητική της, με το γούστο της. Τώρα γιατί πάει κόντρα σ’ αυτό το γούστο; Γιατί θέλει να καταστρέψει αυτήν την τόσο όμορφη εικόνα που δημιούργησε; Γιατί; Γιατί; Α!!! Κάτι σκέφτηκα. Μήπως κάποιος άλλος θέλει να την καταστρέψει; Μήπως της είπαν “πέτα την μπάλα στην εξέδρα” γιατί πολιτικά το κόμμα (και μάλλον αναλαμβάνοντας την αρχηγία ο Στέφανος -έτσι δεν τον φωνάζουν όλοι στα καφενεία που περιοδεύει;) βρίσκεται σε αδιέξοδο; Δεν θέλω με τίποτα να το πιστέψω. Όχι επειδή το κόμμα δεν βρίσκεται σε αδιέξοδο, όχι, αλλά επειδή η κυρία Ακρίτα έχει δική της βούληση και ισχυρή, και δεν θα υπάκουε ποτέ σε τέτοιες προτάσεις – τακτικές. Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω τη γνώμη που έχω για αυτήν. Αντιθέτως, πιστεύω ότι εκείνη μπορεί να αλλάξει γνώμη γενικά.

Δεν είναι ωραίο να τρέχουν οι άνθρωποι στα δικαστήρια, και μάλιστα άνθρωποι αυτής της κομψότητας, αυτής της αισθητικής, αυτού του γούστου. Δεν έχει γούστο. Τα δικαστήρια είναι για τον κύριο Γιοκαρίνη και την κυρία (δεν γνωρίζω το επίθετό της) Γιοκαρίναινα. Είναι δυνατόν να σας «σέρνει» στα δικαστήρια η σύζυγος του πρωθυπουργού, και εσείς να λέτε “θα τα πούμε εκεί;”. Θα έλεγα να το πάρετε πίσω. Αν όχι, σημαίνει πως έχετε ατράνταχτα στοιχεία εναντίον της και ανυπομονείτε να τα εμφανίσετε. Να πω την αλήθεια, και εγώ. Αν λοιπόν δεν υπακούσετε στην ήρεμη συνείδησή σας, σας εύχομαι καλή επιτυχία, και εδώ είμαστε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις. Ελπίζω μόνο να μην τρελαθούμε στις αναβολές και χάσουμε.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν θα γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας, γιατί αν δεν γίνει πώς θα πάτε στα δικαστήρια; Και αν γίνει, που σημαίνει ότι εσείς θα το ζητήσετε, θα μείνει η βουλή χωρίς εσάς; Πιστεύω λάθος. Θα αφαιρέσετε από τη βουλή όλα όσα ανέφερε για σας παραπάνω. Πιστεύω είναι κρίμα. Εδώ είμαστε λοιπόν, θα δούμε. Σας εύχομαι να σας φωτίσει ο θεός (δεν ξέρω αν πιστεύετε κιόλας) να πράξετε το καλύτερο. Σας αγαπώ (κάνω καρδούλα στυλ Κωνσταντοπούλου). Αγάπη μόνο.

*Στο άρθρο διατηρείται η ορθογραφία και το συντακτικό ως μας αποστέλλεται.

Διαβάστε επίσης:

Η εγκληματική πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων αφήνει τις γυναίκες απροστάτευτες

Το πένθος δεν παράγει δίκαιο

Η νέα παγκόσμια γεωπολιτική αρχιτεκτονική εγκυμονεί ανυπολόγιστους κινδύνους για μια (τελευταία;) παγκόσμια ανάφλεξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53